Μετακόμιση: Το Douleutaras κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη!

Οι αλλαγές δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, για κάποιους είναι δύσκολες για άλλους λιγότερο. Στη ζωή, όμως, όλα έχουν ένα τέλος, κάνουν τον κύκλο τους και είτε μικρός, είτε μεγάλος, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα πρέπει να είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Έτσι και οι μετακομίσεις, κάποιες είναι ευχάριστες και άλλες ζόρικες. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρεις τη γενναία απόφαση και να κλείσεις την πόρτα πίσω σου. Πριν από αυτό όμως, θα πρέπει να πακετάρεις τα υπάρχοντά σου και φυσικά τις αναμνήσεις σου.

Η μετακόμιση είναι μια μακρά και εξαντλητική διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά βήματα. Φυσικά, δεν λείπει το άγχος, ακόμη και για αυτούς που οι μετακινήσεις αποτελούν ρουτίνα.

Παρακάτω παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές από αξιολογημένους επαγγελματίες του Douleutaras, στον τομέα των μετακομίσεων και μεταφορών για να κάνεις τη μετακόμιση εύκολα και με ασφάλεια.

Βρες στο Douleutaras αξιολογημένη μεταφορική εταιρεία

  1. Κατάγραψε τις εργασίες

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις μια λίστα στην οποία θα καταγράψεις όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται να ολοκληρώσεις μέχρι να αράξεις στον καναπέ της νέας σου στέγης. Μια λίστα που θα την ακολουθείς πιστά, για να διασφαλίσεις πως θα γίνουν όλα στην ώρα τους, από τις πολύ σημαντικές εργασίες, μέχρι και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Μάλιστα, στη λίστα αυτή καλό είναι να προστεθούν και τα έξοδα κάθε εργασίας, ώστε να γνωρίζεις εκ των προτέρων τον προϋπολογισμό που απαιτείται.

  1. Ευκαιρία για πέταμα

Η μετακόμιση είναι η ευκαιρία που έψαχνες πάντα για γενικό ξεκαθάρισμα στα υπάρχοντά σου. Πόσα πράγματα έχεις στο σπίτι σου που είναι άχρηστα ή που δεν λειτουργούν; Τώρα είναι η στιγμή να τα αποχωριστείς, καθώς θα σου κοστίσουν χρόνο αλλά και χρήμα.

  1. Απογραφή αντικειμένων

 

Σε μια μετακόμιση επιβάλλεται να καταγράψεις όλα τα αντικείμενα σε μια λίστα. Αυτή η λίστα θα βοηθήσει τους επαγγελματίες να υπολογίσουν το μέγεθος του φορτηγού που θα χρειαστούν για τις ανάγκες σου, ενώ παράλληλα θα έχεις και εσύ μεγαλύτερο έλεγχο της περιουσίας σου.

Βρες στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο σπίτι σου

  1. Τα μυστικά του πακεταρίσματος

 


Το πακετάρισμα αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή της μετακόμισης. Ένα από τα μυστικά του, είναι να τοποθετήσεις τα βαριά αντικείμενα σε μικρά κιβώτια για να είναι πιο ελαφριά και τα μεγαλύτερα και ελαφρύτερα αντικείμενα σε μεγάλα κιβώτια. Μάλιστα, στα εύθραυστα αντικείμενα απαιτείται προσοχή, για αυτό και είναι καλό πριν τοποθετηθούν στα κιβώτια να τυλιχτούν με χαρτί.

Μια ακόμη καλή συμβουλή είναι τα κιβώτια να σφραγίζονται με διπλή ταινία, ώστε το άνω και κάτω μέρος του κιβωτίου να κλείνει καλύτερα, προσφέροντας καλύτερη ασφάλεια των αντικειμένων σας. Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ετικέτες στις κούτες, σχετικές με το περιεχόμενό τους.

Τέλος, μην ξεχάσεις πως τα αντικείμενα που θα χρειαστείς άμεσα μετά τη μετακόμιση είναι καλύτερα να συσκευαστούν χωριστά και να προστεθούν τελευταία στο φορτηγό.

Δες εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σου

Σχετικά με το Douleutaras:

Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 700+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10” βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.