Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας, αλλά και τα δέκα χρόνια επιστήθιας φιλίας της με την Europa Donna, η ΟΠΑΠ Κύπρου ανακοίνωσε την προσφορά νέων μαστογραφικών συστημάτων τα οποία εξασφαλίζουν ευνοϊκότερα αποτελέσματα στη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Την νέα μεγάλη προσφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου στο Υπουργείο Υγείας καθώς και την ανανέωση της στήριξης στη Europa Donna Κύπρου, ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου, την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Δημήτρης Αλετράρης. «Η ΟΠΑΠ Κύπρου», είπε ο κύριος Αλετράρης, «έχοντας αποδεδειγμένα ως ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της, την υγεία των συνανθρώπων μας, ενισχύει διαρκώς τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των υπηρεσιών των φορέων δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενος στην πολύχρονη συνεργασία της ΟΠΑΠ Κύπρου με την Europa Donna, ο κύριος Αλετράρης υπενθύμισε ότι αυτή άρχισε το 2012 με το πρόγραμμα Επιστήθιες Φίλες. «Δέκα χρόνια από τότε, δέκα χρόνια και από την καθοριστική παρέμβασή μας με την προσφορά στο Υπουργείο Υγείας των οκτώ υπερσύγχρονων μαστογράφων, η ΟΠΑΠ Κύπρου αγκαλιάζει με αγάπη το κάθε βήμα της Europa Donna γιατί θέλουμε μαζί να κερδίσουμε τη ζωή!», είπε ο κύριος Αλετράρης και βεβαίωσε ότι: «Θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε κοντά σας, κοντά στις γυναίκες της Κύπρου, γιατί αυτό επιβάλλει η ανάγκη να στηριχθεί η ουσιαστική δράση της Europa Donna και του Υπουργείου Υγείας, αλλά και γιατί αυτό υπαγορεύει η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της ΟΠΑΠ Κύπρου».

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, πρόταξε τη σημαντικότητα των νέων μαστογραφικών συστημάτων τα οποία όπως είπε, ενισχύουν τα προγράμματα του Κλάδου Ιατροφυσικής και θα συμβάλουν περαιτέρω στην ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμα προ κλινικά στάδια. Η κυρία Γιαννάκη ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου, τόσο για τη νέα προσφορά της, όσο και για τη διαχρονική στήριξή της στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας άλλα και άλλων οργανισμών, όπως η Europa Donna.

Η ειλικρινής και δυνατή στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου ευνοεί την ουσιαστική λειτουργία και αποδοτικότητα όλων των προγραμμάτων της Europa Donna προς όφελος δεκάδων εκατοντάδων γυναικών του τόπου μας, είπε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Οργανισμού, Μαίρη Περδίου. Η κυρία Περδίου μετέφερε στον κύριο Αλετράρη τις ευχαριστίες όλων των γυναικών της Europa Donna για τη δημιουργική συμπόρευση της Εταιρίας. Συμπόρευση η οποία εκφράζεται μέσα από σειρά προγραμμάτων που στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου και τα οποία παρουσίασε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna, Μάριος Χαραλαμπίδης.

Βήμα, βήμα μαζί, κερδίζουμε τη ζωή είναι το δυνατό μήνυμα το οποίο η Europa Donna και οι εθελοντές της κοινωνούν σε κάθε γυναίκα της Κύπρου που βιώνει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, επιδιώκοντας να προσφέρουν, ψυχολογική στήριξη και πρακτική βοήθεια, μέσα σε ένα περιβάλλον θαλπωρής και κατανόησης. Στο κάθε βήμα αυτής της προσπάθειάς τους, παραστέκεται με αγάπη η ΟΠΑΠ Κύπρου, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των βασικών προγραμμάτων και σχεδιασμών της  Europa Donna.

Το πρώτο βήμα της συμπόρευσης ζωής έγινε το 2012 όταν η ΟΠΑΠ Κύπρου αγκάλιασε το πρόγραμμα της Europa Donna «ΣτηρίΖΩ», που είχε στόχο να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ψυχολογικής και συναισθηματικής στήριξης των γυναικών και των οικογενειών που βίωναν το πρόβλημα του καρκίνου του μαστού.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ώστε οι όλοι άνθρωποι του τόπου μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η ΟΠΑΠ Κύπρου στήριξε και το πρόγραμμα «ΓνωρίΖΩ». Την έγνοια της αυτή η ΟΠΑΠ Κύπρου την εξέφρασε δυνατά και με την προσφορά στο Υπουργείο Υγείας οκτώ υπερσύγχρονων μαστογράφων με στόχο να συμβάλουν αποτελεσματικά στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το 2018 η Europa Donna πρόσθεσε στη δράση της και το πρόγραμμα «ΦροντίΖΩ» προσφέροντας τη δυνατότητα φυσικοθεραπείας σε γυναίκες και άνδρες που βίωσαν ή βιώνουν τον καρκίνο μαστού. Η ΟΠΑΠ Κύπρου φρόντισε για την αποτελεσματικότητα και αυτού του προγράμματος.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, η Europa Donna και η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζουν να είναι  επιστήθιες φίλες. Έτσι άλλωστε ονομάζεται και το πρόγραμμα το οποίο προσφέρει στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού, τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν την πρώτη πρόσθεση αλλά και τη στήριξη εξειδικευμένης Νοσηλεύτριας Μαστού. 

Στην Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, όπου τιμούμε την κάθε γυναίκα της Κύπρου, την κάθε γυναίκα που διεκδικεί με αξιοπρέπεια το δικαίωμα της ποιοτικής ζωής, η ΟΠΑΠ Κύπρου στάθηκε πάλι κοντά στη Europa Donna. Με αγάπη, δύναμη και ειλικρίνεια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ