Σήμερα, όλο και περισσότεροι από εμάς έχουν αναπτύξει συνήθειες οι οποίες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, το φυσικό μας σπίτι. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, σε ατομικό, κοινωνικό ή εταιρικό επίπεδο έχουν ευαισθητοποιηθεί προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα για μια καλύτερη και πιο «πράσινη ζωή».

Η ΙΚΕΑ, εδώ και αρκετά χρόνια, υλοποιώντας το όραμά της για να προσφέρει μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους έχει υιοθετήσει δράσεις  με θετικό αντίκτυπο σε εμάς και το περιβάλλον.

Το όραμά της  ΙΚΕΑ βασίζεται σε τρία σημεία εστίασης :

  • Υγεία & Βιωσιμότητα.
  • Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη.
  • Δικαιοσύνη & Ισότητα.

Υλοποιώντας το όραμά της σε σχέση με την Υγεία, τη Βιωσιμότητα, την Κυκλικότητα και Φροντίδα για τον Πλανήτη, η ΙΚΕΑ, έχει σχεδιάσει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα σε προσιτές τιμές. Εξοπλίζοντας ένα σπίτι με τα προϊόντα αυτά και μαθαίνοντας πως να επεκτείνουμε την ζωή τους φροντίζοντάς τα ή αλλάζοντας την χρήση τους εντελώς, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Παράλληλα, μπορούμε να προστατέψουμε τους πολύτιμους πόρους του πλανήτη μας.

Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα εύκολα με 4 απλά tips:

  1. Ανανεώνουμε και καθαρίζουμε συχνά τον καναπέ μας, βγάζοντας και πλένοντας τα καλύμματα του.
  2. Δίνουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα έπιπλά μας, ανανεώνοντας, επισκευάζοντας ή βάφοντας τα.
  3. Διαλέγουμε έπιπλα φτιαγμένα από ξύλο βιώσιμων πηγών,  ώστε το ίδιο το έπιπλο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.
  4. Απολαμβάνουμε την άνεση και την ανθεκτικότητα των βαμβακερών λευκών ειδών από βιώσιμες καλλιέργειες για καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Αέρας ανανέωσης στους καναπέδες

 

 

 

Εάν ο καναπές διαθέτει καλύμματα που βγαίνουν και πλένονται, τον διατηρούμε καθαρό με ένα απλό πλύσιμο, ή τον ανανεώνουμε εμφανισιακά εντελώς, δίνοντάς του ένα καινούργιο look με αλλαγή χρωμάτων και σχεδίων. Τα ανθεκτικά καλύμματα καναπέδων της ΙΚΕΑ έχουν δοκιμαστεί ώστε να αντέχουν πάνω από 25.000 κύκλους πλυσίματος, κάνοντάς τα κατάλληλα για καθημερινή χρήση στο σπίτι και συχνή πλύση.

Ώρα για ανανέωση

 

Είναι γεγονός ότι ο χρόνος επηρεάζει ακόμη και τα πιο ανθεκτικά προϊόντα. Συχνά, όμως, χρειάζεται μόνο μια μικρή αλλαγή  για να επαναφέρουμε καρέκλες, τραπέζια ή καναπέδες σε χρήση. Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε τα περισσότερα ανταλλακτικά που χρειαζόμαστε μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της IKEA.

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ικανοποίηση της αλλαγής και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Πολλοί ανακαλύπτουν έτσι και νέα, λατρεμένα χόμπι, εξοικονομώντας χρήματα και χωρίς  να επιβαρύνεται το περιβάλλον, και το κάνουν εύκολα χρησιμοποιώντας εργαλεία της ΙΚΕΑ, φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό.

Εργαλεία και εξαρτήματα ΙΚΕΑ

 

Ξύλο από ανανεώσιμες πηγές

Τα προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από ξύλο που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στον χρόνο. Σήμερα, περισσότερο από το 98% της ξυλείας που χρησιμοποιείται στην ΙΚΕΑ είναι από βιώσιμες πηγές (ξυλεία με πιστοποίηση FSC ή ανακυκλωμένη ξυλεία). Η ΙΚΕΑ προμηθεύεται όλη την ξυλεία που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της από δάση με υπεύθυνη διαχείριση, αποφεύγοντας την αποψίλωση. Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε ανθεκτικά, διαχρονικά έπιπλα με χαρακτήρα, όπως είναι τα κομψά συστήματα αποθήκευσης IVAR. Επίσης, μπορούμε να το τρίψουμε και να το βάψουμε για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των επίπλων, ή ακόμα να το μετατρέψουμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Φυσικά καλύτερα υλικά

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά στο σπίτι, ειδικά για προϊόντα που σχετίζονται με υφάσματα και έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Δικαιολογημένα, το βαμβάκι είναι μια δημοφιλής επιλογή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο. Από το 2015, το βαμβάκι στα προϊόντα της IKEA προέρχεται από βιώσιμες πηγές μιας και χρησιμοποιείται σε πολλά από προϊόντα της, από πετσέτες μέχρι και καναπέδες συνδυάζοντας ποιότητα και ένα βιώσιμο τρόπο ζωής

Λευκά είδη ΙΚΕΑ

Ο στόχος της ΙΚΕΑ είναι να φτιάχνει το 100% των προϊόντων της από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030. Αλλά, έχοντας ήδη κάνει σημαντική πρόοδο σε αυτό τον τομέα, μας προσφέρει από σήμερα καλοσχεδιασμένα, βιώσιμα προϊόντα ποιότητας και προσιτών τιμών, των οποίων το 70% είναι ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα, και μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας ζωή. Μια καινούρια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ