Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου στους Financial Times, η δημοφιλής Master of Wine Jancis Robinson αναφέρεται στο ενδιαφέρον της να δοκιμάζει κρασιά, από όχι και τόσο κοσμοπολίτικες οινικές περιοχές καθώς και από οινοποιεία που δεν είναι αναγνωρίσιμα στο ευρύτερο οινικό κοινό, δημοσιοποιώντας τα συμπεράσματά της. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, συγκαταλέγονται οι ποικιλίες και τα κρασιά του Κυπριακού αμπελώνα.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και στο κρασί Πετρίτης, στο οποίο η Robinson έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν σε προηγούμενα άρθρα της.

Στο άρθρο της με τίτλο «Wine from Ethiopia, Ukraine… where next?», επισημάνει το πως αναδεικνύεται η ποικιλία Ξυνιστέρι από αμπέλια μεγάλου υψομέτρου και κάνει αναφορά στους αμπελώνες του Οινοποιείου Κυπερούντας στα 1,140 μέτρα, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι είναι από τους πιο υποσχόμενους και αποτελούν τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Το κρασί Πετρίτης 2018 (Ξυνιστέρι), είναι ένα από τα κρασιά που προτείνει ανάμεσα σε άλλα από Κύπρο, Αιθιοπία, Ουκρανία και Κίνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ