Ένα σπίτι μπορεί να έχει χαρακτήρα ακόμα και όταν φιλοξενεί μία πολυμελή οικογένεια. Η ΙΚΕΑ ξέρει πώς μπορεί η καθημερινότητα της οικογένειας να γίνεται πιο εύκολη ακόμα και όταν πρόκειται για τρεις διαφορετικές γενιές κάτω απ’ την ίδια στέγη. Με ευέλικτες λύσεις και έξυπνες ιδέες τα μέλη της οικογένειας βρίσκουν τρόπους για να χαίρονται προσωπικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης και φυσικά ανακαλύπτουν τον τρόπο να διαμορφώσουν όλοι το υπνοδωμάτιό τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η ΙΚΕΑ, μέσα από την ιστοσελίδα της, επιλέγει και μας παρουσιάζει ιστορίες καθημερινών ανθρώπων και γι’ αυτό και η ιστορία ενός σπιτιού που φιλοξενεί τρεις διαφορετικές γενιές έχει πολλά να μας πει για το πώς όλοι καταφέρνουν να είναι ευχαριστημένοι τόσο όταν συγκεντρώνονται μαζί στον ίδιο χώρο όσο και όταν αποσύρονται στο υπνοδωμάτιό τους για χαλάρωση – ή και παιχνίδι, αφού το παιδικό δωμάτιο αποτελεί από μόνο του μία ξεχωριστή κατηγορία!

Επειδή πρόκειται για έναν πολύ προσωπικό χώρο, ο στόχος της ΙΚΕΑ ήταν να καταφέρει, με τα κατάλληλα προϊόντα, να βοηθήσει την οικογένεια να βρει λύσεις εκεί όπου συνδυάζονται οι ανάγκες όλων, τόσο στην περίπτωση του νεότερου ζευγαριού όσο και των παππούδων. Όσον αφορά στο παιδικό δωμάτιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Το υπνοδωμάτιο των γονιών είναι ένα δωμάτιο που ανεξαρτήτως της χωρητικότητάς του πρέπει να είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα να διατηρεί την αισθητική που θα ταιριάζει και στους δύο. Η ώρα του ύπνου είναι πολύ σημαντική, αλλά πώς μπορεί να ηρεμήσει κάποιος σε έναν χώρο όπου τα πράγματα δεν είναι τακτοποιημένα; Πέρα λοιπόν από το κρεβάτι που συνδυάζει άνετο ύπνο με λύσεις για αποθήκευση, αφού έχει αποθηκευτικό χώρο, το ζευγάρι μας επιλέγει λευκά είδη και μαξιλάρια που συνδυάζουν την άνεση με την κομψότητα. Ένα σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης, με προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του ζευγαριού κουτιά αποθήκευσης, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ώστε τα ρούχα να είναι πάντα στη θέση τους και σωστά τακτοποιημένα.

Βοηθητικά αξιοποιείται και ένα ντουλάπι με ή χωρίς γυάλινες πόρτες, όπου μπορούν να τοποθετούν πράγματα στα οποία θέλουν να έχουν εύκολη πρόσβαση. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στο υπνοδωμάτιο είναι και ο φωτισμός, αφού ανάλογα με τη χρήση πρέπει να είναι πότε λιγότερος πότε περισσότερος. Ο συνδυασμός μίας ράγας φωτισμού οροφής με ένα επιτραπέζιο φωτιστικό εξασφαλίζει την ιδανική ατμόσφαιρα και εξυπηρετεί ανά περίπτωση τις διαφορετικές ανάγκες του ίδιου χώρου. Τέλος, ένα χαλί όπως το TANNISBY, με ασπρόμαυρο και γκρι μοτίβο, ολοκληρώνει το αποτέλεσμα όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικά.

Το μικρό υπνοδωμάτιό τους η γιαγιά και ο παππούς κατάφεραν να το αξιοποιήσουν στο έπακρο. Χωρίς να στερηθούν τίποτα από τα προσωπικά τους είδη, βιβλία, αναμνηστικά αλλά και ρούχα, κατάφεραν να έχουν αρκετό χώρο στη διάθεσή τους και ό,τι αγαπούν δίπλα τους. Μία ντουλάπα με συρόμενες πόρτες είναι ιδανική επιλογή για περισσότερη ευελιξία και σε συνδυασμό με μία κρεμάστρα και ένα ράφι τοίχου πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες αποθήκευσης του δωματίου. Τόσο μία συρταριέρα όπως η KULLEN όσο και ένα κομοδίνο σαν το KNARREVIK αποτελούν έξυπνες επιλογές και για την απλότητά τους αλλά και για τη χωρητικότητά τους. Ένας καθρέφτης τοίχου δείχνει αμέσως πιο μεγάλο τον χώρο, ενώ οι κουρτίνες μερικής ή και ολικής συσκότισης παρέχουν ιδανικές συνθήκες φωτισμού, προστατεύοντας παράλληλα και την ιδιωτικότητα του ζευγαριού.

Φυσικά το υπνοδωμάτιο που διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα είναι αυτό του παιδιού, γιατί η χρήση του είναι πιο πολυμορφική. Πέρα από τον ύπνο στον ίδιο χώρο, ο μικρός μελετάει, παίζει αλλά και φιλοξενεί ορισμένες φορές φίλους του.  Όλα ξεκινούν με μια κουκέτα που του επιτρέπει να έχει ακόμα ένα κρεβάτι για φιλοξενία και βέβαια η επιλογή των σωστών λευκών ειδών, όπως τα SPORTSLIG με σχέδιο μπάλες ποδοσφαίρου που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον ύπνου.

Είναι βέβαια αυτονόητο ότι και εδώ η ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους είναι μεγάλη και έτσι είτε ένα κομοδίνο είτε ένα κομοδίνο – ραφιέρα και μια σύνθεση αποθήκευσης συνδιαμορφώνουν μία παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα στον χώρο καλύπτοντας παράλληλα βασικές ανάγκες του. Ένα «φιλόξενο» γραφείο με μια παιδική καρέκλα γραφείου δημιουργούν την ιδανική γωνιά μελέτης και το φωτιστικό γραφείου εξασφαλίζει ότι θα μπορεί να περνάει αρκετές ώρες της ημέρας στο γραφείο του όχι μόνο για διάβασμα αλλά και για παιχνίδι. Η στιγμή του παιχνιδιού είναι πολύ σημαντική για κάθε παιδί και έτσι με μια παιδική σκηνή μπορεί να απομονώνεται μες στο δωμάτιο του για να ονειρευτεί φανταστικές περιπέτειες ή να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο και να παίξει με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Η σωστή επιλογή ενός χαλιού με όμορφα μοτίβα ζεσταίνει το παιδικό δωμάτιο και προσφέρει ακόμα μια επιλογή για παιχνίδι.

Μέσα από απλές αλλά έξυπνες προτάσεις, τόσο σε ό,τι αφορά την επιλογή κρεβατιού και λευκών ειδών αλλά και χώρων αποθήκευσης, η ΙΚΕΑ μας βοηθάει να βρούμε όποια λύση μας ταιριάζει. Είναι σημαντικό που μπορούμε να συνδυάσουμε λειτουργικότητα με όμορφη αισθητική χωρίς να ξεφεύγουμε από τον προϋπολογισμό μας και να πετυχαίνουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα για όλους μαζί αλλά και για τον καθέναν ξεχωριστά, αφού ζούμε μαζί!

Δείτε το σπίτι εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ