Μπορεί να λατρεύεις τον χειμώνα, αλλά άλλο να απολαμβάνεις τον κήπο σου όταν «ανοίγει» ο καιρός! Μέχρι βέβαια να τον φτιάξεις όπως θες για να αρχίσεις τα μπάρμπεκιου και τις συγκεντρώσεις της παρέας, χρειάζεται λίγη οργάνωση και σχεδιασμός.

Καταρχάς, οι καλεσμένοι σου θα πρέπει να μαζευτούν γύρω από ένα τραπέζι για να απολαύσουν το μπάρμπεκιου. Οπότε για αρχή, θα πρέπει να βρεις ένα λειτουργικό πτυσσόμενο τραπέζι που θα είναι φτιαγμένο για κάθε γιορτή και κάθε καλεσμένο! Και πού θα το βρεις; Φυσικά, στην ΙΚΕΑ! Για παράδειγμα, ένα τραπέζι από την οικογένεια APPLARO που μεγαλώνει ανάλογα με την παρέα σου είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε συγκέντρωση και για κάθε περίσταση! Και εννοείται, θα διαλέξεις και τις ανάλογες καρέκλες που θα είναι άνετες για εκείνες τις συζητήσεις που κρατάνε για όλο το βράδυ καθώς απολαμβάνετε με την παρέα ένα καλό κρασί.

Πού θα ετοιμάσεις το μπάρμπεκιου όμως; Φτιάξε τον δικό του χώρο και βγάλε με έναν έξυπνο τρόπο την κουζίνα σου στον κήπο! Στην ΙΚΕΑ θα βρεις ψησταριές για κάρβουνα με τις οποίες μπορείς άνετα να μεταφέρεις την κουζίνα σου στην ύπαιθρο. Με χώρους αποθήκευσης για όλα τα είδη μαγειρικής και σερβιρίσματος καθώς και ευρύχωρες επιφάνειες εργασίας για την προετοιμασία του φαγητού πριν αρχίσεις το ψήσιμο, το μπάρμπεκιου σου θα γίνει ακόμη πιο εύκολο και άνετο!

Και όσο οι καλεσμένοι σου θα περιμένουν το φαγητό, θες να κάθονται κάπου όμορφα και να χαλαρώνουν, έτσι δεν είναι; Διάλεξε έπιπλα και αξεσουάρ εξωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και φτιάξε τη δική σου μικρή όαση. Aνάλογα το στιλ σου, μπορείς να κρεμάσεις μια αιώρα, να βάλεις πολυθρόνες ή παγκάκια και να κρεμάσεις φωτάκια για ατμόσφαιρα!

Πολλές φορές, επειδή πρόκειται για υπαίθριο χώρο, δεν σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να τροποποιήσεις ακόμη και το δάπεδο με το δικό σου προσωπικό γούστο! Και όμως στην ΙΚΕΑ μπορείς να βρεις χαλιά εξωτερικού χώρου που φωτίζουν τον χώρο της αυλής και δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα, και φυσικά, είναι εύκολα στη φροντίδα!

Last but not least – ο φωτισμός! Όταν αρχίσει να βραδιάζει, θες ο κήπος σου να μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι, με γιρλάντες από φαναράκια,  και άλλα πολλά διακοσμητικά για φωτισμό εξωτερικού χώρου που θα βρεις στην ΙΚΕΑ! Ξέρεις πόσες φωτογραφίες θα ανέβουν στα προφίλ της παρέας; Σίγουρα, ξέρεις!

Mε μια βόλτα στην ΙΚΕΑ λοιπόν, το ζήτημα μπάρμπεκιου στην αυλή με φίλους, λύθηκε μια και καλή! Για περισσότερες ιδέες για το πώς να εκμεταλλευτείς τους χώρους σου με έξυπνους και λειτουργικούς τρόπους ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.ikea.com.cy/ideas/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ