Επίσημα εγκαίνια της Cryos International στη Λευκωσία

Παρουσία πολιτικών αξιωματούχων, μελών της ιατρικής κοινότητας, και πέραν των 100 επιστημόνων από τον κλάδο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από την Κύπρο και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, τα επίσημα εγκαίνια των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Cryos International, της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο. Τα εγκαίνια τέλεσε ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μαζί με τον ιδρυτή της εταιρείας Ole Schou, την CEO, Helle Sejersen Myrthue και τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Saghar Kasiri.

H Cryos International είναι η μεγαλύτερη διεθνής τράπεζα δοτών σπέρματος και ωαρίων με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία στην κρυοσυντήρηση και έχει έρθει στην Κύπρο, έχοντας λάβει όλες τις  αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Υγείας για να ενισχύσει τον κλάδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες όπως η δωρεά σπέρματος και ωαρίων.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Λευκωσία, ανταποκρίνονται σε όλα τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, όπως συστήνονται από την κυπριακή νομοθεσία και από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κύτταρα και ιστούς. Η εξειδικευμένη ομάδα της Cryos International στην Κύπρο, πιστοποιημένη με ISO 9001, αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι ακολουθούν όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία παγκοσμίως και βρίσκονται στο πλευρό των δοτών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για τη δωρεά σπέρματος και ωαρίων.

Στο πλαίσιο των  εορτασμών των εγκαινίων της, η Cryos International πραγματοποίησε επίσης και το 4ο Παγκόσμιο Συμπόσιο της στη Λευκωσία, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, το οποίο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Το Ετήσιο Συμπόσιο της Cryos είναι το πρώτο του είδους του στην Κύπρο, όπου διεθνείς ειδικοί μοιράστηκαν τις τελευταίες ειδήσεις και έρευνες στον τομέα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Καλεσμένοι στο Συμπόσιο ήταν περίπου 200 διεθνώς καταξιωμένοι ηγέτες του κλάδου της Αναπαραγωγικής Ιατρικής από το εξωτερικό, καθώς επίσης και διακεκριμένες προσωπικότητες από την Κύπρο.