Dinner For Life – 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜA

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής και προσφοράς και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στην οικία της κ. Φωτεινής Παπαδοπούλου, το επετειακό φιλανθρωπικό δείπνο «Dinner For Life – 25 Years Anniversary».

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία του έντιμου υπουργού κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ τη βραδιά έντυσε μουσικά ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πλούταρχος.

Το παρών έδωσαν υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες αλλά και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του εξειδικευμένου Κέντρου Παιδικού Καρκίνου του Ιδρύματος… για πολλά παιδικά χαμόγελα!

Ο Υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη σύζυγο του Φιλίππα.

 

H Γιώτα και o Νικόλας Παπαδόπουλος

 

Ο Μιχάλης και η Κατερινα Καραισκακη

 

Η Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Δρ. Πόπη Κανάρη

 

 

Υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Η Άντρη Προδρόμου, η Γιώτα Παπαδοπούλου, ο Κύπρος και η Ελίζα Λουκά και η Μαργαρίτα και ο Γιάννης Τομασίδης.

 

 

Από αριστερά: Χρύσανθος Τσουρούλλης, Πόπη Κανάρη, Γιάννης Πλούταρχος, Φωτεινή Παπαδοπούλου και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από αριστερά: Παύλος Κωστέας, Φιλίππα και Νίκος Χριστοδουλίδης, Πόπη Κανάρη, Χάρης Χριστοφόρου, Αντρούλα και Ροδής Στυλιανού

 

 

 

Από αριστερά: Παύλος Κωστέας, Φιλίππα και Νίκος Χριστοδουλίδης, Πόπη Κανάρη, Χάρης Χριστοφόρου, Αντρούλα και Ροδής Στυλιανού

 

 

Από αριστερά: Νάνση Κληρίδου, Πόπη Κανάρη, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Τάκης Κληρίδης και Φιλίππα Χριστοδουλίδη.

 

 

Από αριστερά: Τάκης Χριστοφόρου, Κορνήλιος Κορνηλίου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Διονυσίου και John Christodoulou

 

 

Από αριστερά: Η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, η Δρ Πόπη Κανάρη και η κυρία Φιλίππα Χριστοδουλίδη

 

Ο Γιάννης Πλούταρχος με τον Δημήτρη Αλετράρη, Γενικό Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου.

 

Λίγα λόγια για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένα υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο κι έμπειρο προσωπικό, που επιτρέπει την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών κακοηθειών.

Αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από το 2000, δίνοντας ευκαιρίες εξεύρεσης δότη σε πάνω από 35 εκατομμύρια δότες. Κύριο μέλημά του η έγκαιρη και αξιόπιστη στήριξη ασθενών με τις προαναφερθείσες παθήσεις και τα τελευταία χρόνια, με άλλες σπάνιες μορφές παιδικού καρκίνου, με κληρονομικά σύνδρομα, με προδιάθεση για καρκίνο και με αυτοάνοσα νοσήματα.

Τα εργαστήριά του είναι διαπιστευμένα σε ένα ευρύτατο φάσμα διαγνωστικών μεθόδων και συμμετέχουν σε δεκάδες προγράμματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα λειτουργεί το μόνο διαπιστευμένο εργαστήριο στην Κύπρο για την αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος, για τη διερεύνηση σπάνιων κληρονομικών νοσημάτων. Στον τομέα της γενετικής, με τη συνεργασία ιατρών και γενετιστών, είχε την ευκαιρία να διερευνήσει τα τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση να βοηθήσει τους θεράποντες ιατρούς να προσφέρουν διάγνωση σε περισσοτέρους από 150 ασθενείς με σπάνιες γενετικές παθήσεις, όπως σύνδρομα με προδιάθεση για καρκίνο, κληρονομική ανοσοανεπάρκεια, δυσμορφικά χαρακτηριστικά, πνευματική καθυστέρηση, αυτοάνοσα νοσήματα και κληρονομική νεφροπάθεια.

Το νεοσύστατο Κέντρο Παιδικού Καρκίνου, το οποίο ιδρύθηκε με τη σθεναρή στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή», Ροταριανών Ομίλων και της Τράπεζας Αναπτύξεως και σήμερα με την πολύτιμη υποστήριξη της Norway Grants, στοχεύει στην εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των παιδιών με εμπειρία καρκίνου. Είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης της παιδοογκολογίας στην Κύπρο και την προώθηση στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών, ώστε να μειώνονται οι παράπλευρες επιπτώσεις των συμβατικών θεραπειών που λαμβάνουν τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου.

Το ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, με ένα ευρύ δίκτυο πολύτιμων συνεργατών, εξελίσσεται συνεχώς, ανεβάζοντας τον πήχη υψηλότερα και μαζί με τους διαχρονικούς χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές του αγωνίζονται καθημερινά για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!