Η Iris Apfel, εδώ και πάνω από έναν αιώνα ασκεί επιρροή στο κόσμο της μόδας. Το χαρακτηριστικό, εκκεντρικό της στιλ της, με τα κοκαλένια στρογγυλά γυαλιά της κατάφερε όχι μόνο να ξεχωρίσει αλλά και να εμπνεύσει άπειρους σχεδιαστές και καλλιτέχνες.

Η Iris Apfel γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου το 1921 και είναι μία αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, η οποία ασχολήθηκε τόσο με την σχεδίαση ρούχων όσο και με το styling. Σπούδασε ιστορία τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Γουινσκόσι. Η πρώτη της δουλεία ήταν βοηθός σύνταξης στο Women’s Wear Daily, το όποια έμελλε αργότερα να επευφημεί αυτήν και το στυλ της.

Το 1948, παντρεύτηκε τον Carl Apfel με τον οποίο έμεινε παντρεμένη για 68 ολόκληρα χρόνια μέχρι εκείνος να φύγει από τη ζωή. Οι δυο τους ίδρυσαν την επιτυχημένη εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης και υφασμάτων, την Οld World. Η εταιρία τους μάλιστα είχε αναλάβει και την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου.

H αγάπη της Iris Apfel για τον μαξιμαλίσμο, οι τολμηροί συνδυασμοί της και τον ιδιαίτερο στυλ της ήταν αυτά που την ανέδειξαν σε fashion icon. Σε συνεντεύξεις της έχει μιλήσει πολλές φορές για το μοναδικό στιλ της και τα χαρακτηριστικά γυαλιά της, που δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην WWD ανέφερε:

«Για εμένα, τα γυαλιά εμπνέουν ή ολοκληρώνουν όλα τα looks μου. Δεν θα πρέπει να θέλουμε όλοι να δείχνουμε ίδιοι και τα γυαλιά είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να βρει κανείς το δικό του μοναδικό στιλ και να αλλάξει τα πράγματα λίγο».

Πριν ένα χρόνο μάλιστα όταν έκλεινε τα 100, είχε συνεργαστεί με το brand Zenni για την δημιουργία 100 γυαλιών οράσεως αλλά και με τα H&M για τη δημιουργία μιας συλλεκτικής συλλογής ρούχων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ