Η διάσημη σχεδιάστρια έφυγε στα 81 της χρόνια αφήνοντας στον κόσμο της μόδας μια τεράστια παρακαταθήκη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Westwood, καθόρισε τη βρετανική μόδα με τα εκκεντρικά της σχέδια, το στυλ και τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό της.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή το fashion brand “Vivienne Westwood” μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram.

“«Η Vivienne Westwood πέθανε σήμερα, ειρηνικά και περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, στο Clapham του νότιου Λονδίνου.

Η Vivienne συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή, σχεδιάζοντας, δουλεύοντας πάνω στην τέχνη της, γράφοντας το βιβλίο της και αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο. Έζησε μια καταπληκτική ζωή. Η καινοτομία και ο αντίκτυπός της τα τελευταία 60 χρόνια ήταν τεράστιος και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η Vivienne θεωρούσε τον εαυτό της ταοϊστή. Έγραψε: “Το πνευματικό σύστημα του Τάο. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για το Τάο σήμερα. Το Τάο σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις στο σύμπαν και δίνει σκοπό στη ζωή σου- σου δίνει μια τέτοια αίσθηση ταυτότητας και δύναμης να ξέρεις ότι ζεις τη ζωή που μπορείς να ζήσεις και επομένως οφείλεις να ζήσεις: αξιοποίησε πλήρως τον χαρακτήρα σου και αξιοποίησε πλήρως τη ζωή σου στη γη”.

Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Vivienne για να αλλάξει προς το καλύτερο“.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ