Ανδρέας Δερμιτζάκης
Νέα Υὀρκη

Μπορεί ο Ντόναλντ Τράμπ να δήλωνε πριν από λίγο καιρό ότι η Νέα Υόρκη είναι πλέον μια “πόλη φάντασμα” ότι “πεθαίνει ” και ότι όλοι την “εγκαταλείπουν” ωστόσο η πραγματικότητα αλλά και η καθημερινότητα της πόλης δεν έχει καμία σχέση με ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος πιστεύει.

Τόσο οι τοπικές αρχές όσο και οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να κρατήσουν την αμερικανική μεγαλούπολη ζωντανή και κυρίως άκρως εορταστική και Χριστουγεννιάτικη. Μέσα σε λίγες ημέρες οι δρόμοι της Νέας Υόρκης αλλά κυρίως τα μεγάλα πολυκαταστήματα όπως τα Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman , Bloomingdales κ.α επιστράτευσαν τους καλύτερους διακοσμητές τους προκειμένου να καταφέρουν και να μεταφέρουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα στους κατοίκους της πόλης. Μιας πόλης που αν και λόγο του Covid – 19 δεν θα μπορέσει να υποδεχτεί τα εκατομμύρια των τουριστών που υπό άλλες συνθήκες την επισκέπτονταν τις ημέρες των εορτών για να θαυμάσουν από κοντά τις μοναδικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις κυρίως των μεγάλων πολυκαταστημάτων, σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης.

“Πιστεύουμε ότι φέτος ήταν πιο σημαντικό από ποτέ στο να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον σκοπό μας και να διακοσμήσουμε τις βιτρίνες μας. Αν και ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει ακόμα “φως” δήλωσε στην NY Times, η fashion director του Bergdorf Goodman, LInda Fargo, ενώ ο CEO του Saks Fifth Avenue, Marc Metrick είπε πως “η διακόσμηση των βιτρινών μας είναι μια υπενθύμιση για το πόσο σπουδαία είναι αυτή η πόλη. Η ιδέα το να ακυρωθούν φέτος οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις δεν ήταν ποτέ μια από τις επιλογές μας”.

Και όπως φαίνεται είχε απόλυτο δίκιο καθώς από τις πρώτες κιόλας ημέρες οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να δουν από κοντά αλλά και να φωτογραφηθούν με φόντο τον άκρως εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Ανάμεσα σε αυτούς η Τζένιφερ Λόπεζ με τον αρραβωνιαστικό της Άλεξ Ροντρίγκεζ που έδωσαν το παρόν πιασμένοι χέρι χέρι έξω από το Saks Fifth Avenue όπου και παρακολούθησαν το διάσημο πλέον Light show που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα έξω από το εν λόγω πολυκατάστημα.

Εκτός όμως από τα καταστήματα και ο Δήμος της πόλης μπήκε δυναμικά στο εορταστικό παιχνίδι τοποθετώντας μεγάλων διαστάσεων στολίδια στους πιο γνωστούς δρόμους της Νέας Υόρκης θέλοντας έτσι να συμμετάσχει και αυτός με την σειρά τους στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και να τονώσει το ηθικό των Νεούρκέζων. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές του χρόνου και η Νέα Υόρκη δεν θα μπορούσε να είναι απών. “Είμαστε η Νέα Υόρκη, είμαστε εδώ και είμαστε μεγάλοι!” δηλώνει κάτοικος της πόλης.

Καλά Χριστούγεννα

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Υόρκη γιορτάζει το Halloween και με Covid -19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ