Είναι εύκολο να λέμε αυτός είναι ο έρωτας της ζωής μου. Να σκεφτόμαστε πως θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας δίπλα του, πως θα κάνουμε οικογένεια. Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δοκιμασίες η πραγματικά δυνατές όμως της ξεπερνούν και η αγάπη της βοηθάει να εξελίσσονται. Ο ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που θα μας βγάλεις τον καλύτερο μας εαυτό όπως κι εμείς αντίστοιχα σε εκείνον.

Τέστ: Βρήκατε το άλλο σας μισό ;

Απαντήστε λοιπόν παρακάτω ερωτήσεις με ένα ναι ή με ένα όχι και μόνοι σας μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα.

Αν απαντήσετε «όχι» στις ερωτήσεις τότε ίσως δεν είσαστε με τον σύντροφο της ζωής σας…

1. Σας λείπει ο σύντροφος σας όταν είσαστε αρκετές μέρες μακριά; Αν απαντήσετε όχι σ’ αυτή την ερώτηση σκεφτείτε γιατί είπατε όχι. Είναι γιατί ο σύντροφος σας δεν σας κάνει χαρούμενη ή γιατί δεν έχετε τόσο καλή σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ σας;

2. Σκέφτεστε συχνά πως θα ήταν η ζωή σας αν ήσασταν με κάποιον άλλο σύντροφο; Αν έχετε βρει το σύντροφό στη ζωή σας αυτό αυτή η σκέψη δεν θα υπάρχει καθόλου στο μυαλό σας, δεν θα σκέφτεστε συντρόφους που είχατε στο παρελθόν και δεν θα φαντάζεστε πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η ζωή σας.

3. Σας ενδιαφέρει η ιστορία της ζωής τους; Όταν συναντάμε τον έρωτα της ζωής μας θέλουμε να ξέρουμε από ενδιαφέρον και όχι από περιέργεια πως έχει μεγαλώσει τι εμπειρίες έχει τους πόνους Που έχει στην ψυχή του. Κάθε πλευρά του εαυτού και της ζωής του την αγαπάμε με αποδοχή και ενσυναίσθηση.

4. Σας αρέσει να δοκιμάζετε με εμπειρίες μαζί, να κάνετε καινούργια πράγματα, να δημιουργείτε αναμνήσεις, να περνάτε καλά μαζί, να γελάτε, να μοιράζεστε σκέψεις και συναισθήματα και να ονειρεύεστε το μέλλον

5. Έχετε ανοιχτή επικοινωνία με το σύντροφό σας; Μπορείτε να μιλήσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί; Είναι σημαντικό σύντροφος μας να είναι το πρώτο άτομο το οποίο σκεφτόμαστε όταν έχουμε να μοιραστούμε κάτι ευχάριστο η κάτι δυσάρεστο που μας έχει συμβεί. Χωρίς ντροπή να μιλάμε για θέματα που μας απασχολούν και να νιώθουμε ασφαλείς ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δεν θα κοινοποιηθούν σε άλλους.

6. Αγαπιέστε χωρίς όρους; Απλά έτσι όπως είναι ο καθένα σας. Αποδεχόμαστε πως υπάρχουνε και δύσκολες στιγμές σε κάθε σχέση με κατανόηση και ψυχραιμία όλα επιλύονται. Αγαπάτε κάθε πλευρά του συντρόφου σας η προσδοκάτε να αλλάξει για να τον αγαπήσετε πραγματικά και συνεχώς ζητάτε από εκείνον αλλαγές για να ταιριάξει μαζί σας.

Σοφία Λίναρη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ