Από την Σοφία Λίναρη – Σύμβουλο ψυχικής υγείας

Συμβουλευτική γάμου. Ένα ταξίδι που μαθαίνουμε να περπατάμε μαζί, να βαδίζουμε με ρυθμό και αρμονία χέρι χέρι και που ακόμα και μετά τον καβγά μένουμε εκεί γιατί αγαπάμε.

Γάμος σημαίνει μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα αλλά δεν είναι δεδομένο αυτό, θέλει καθημερινή φροντίδα και από τους δυο, να ρωτάς με ενδιαφέρον ειλικρινές «τι μπορώ να κάνω για σένα; Για να νιώθεις καλύτερα;».

Πότε ένα ζευγάρι πρέπει να ξεκινήσει συμβουλευτική γάμου;

Όταν συνεχίζει να έχει τον ίδιο καβγά ξανά και ξανά. Όταν ο καυγάς δεν έχει στόχο την επίλυση αλλά το να πληγώσει ο ένας τον άλλον, να τραυματίσει τη σχέση και να φέρει πάγωμα συναισθηματικό.

Τότε είναι απαραίτητο να μιλήσεις σε κάποιον σύμβολο να σε διευκολύνει να βρεις τη ρίζα του προβλήματος και να το λύσεις. Οι καυγάδες, οι διαφωνίες μπορεί να είναι ευκαιρίες για να χτίσεις μια πιο δυνατή πιο ισχυρή σχέση.

Ένας δεύτερο σημάδι είναι όταν ο ένας κατηγορεί τον άλλον, όταν τον σύντροφο σου τον βλέπεις σαν κάτι διαφορετικό από σένα, όταν παύεις να σας βλέπεις σαν ομάδα, όταν αρχίζουν οι κατηγορίες το φταίω φταις και όταν δεν καταλαβαίνεις ότι η σχέση είναι ένα τανγκό που χορεύουν και οι δυο.

Καμπανάκι κινδύνου νούμερο τρία όταν η σεξουαλική ζωή δεν είναι όμορφη ή πάψει να υπάρχει, γιατί έγινε βαρετή ή γιατί ένας από τους δυο ή και οι δυο έπαψαν να φροντίζουν τον εαυτό τους και χάθηκε ο πόθος. Όταν το σεξ παύει να προσφέρει απόλαυση και γίνεται βαρετό.

Τέταρτον όταν συμβαίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια παράδειγμα αλλαγή δουλειάς, κάποια ασθένεια, κάποιος θάνατος, όταν γινόμαστε γονείς και γενικά όταν συμβαίνει κάποια στρεσογόνα κατάσταση μέσα στο σπίτι. Εδώ ένας σύμβουλος βοηθάει σε μια ήρεμη μετάβαση στην νέα κατάσταση.

Επίσης αν βλέπετε ότι την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεστε την παίρνετε από φίλους, συναδέλφους, αν νιώθετε ότι ο σύντροφό σας δεν σας ακούει, σας αδικεί και δε σας καταλαβαίνει τότε είναι σίγουρο πως ένα σύμβουλος θα χρειαστεί να σας φέρει πάλι κοντά.

Και φυσικά όταν μπει τρίτο πρόσωπο μέσα στο γάμο και υπάρξει απιστία. Άρα υπάρχει ψέμα, πόνος. Όταν λέμε απιστία δεν εννοούμε μόνο την ερωτική πράξη αλλά και την αλληλεπίδραση μέσα από facebook Instagram και τα social media από ανθρώπους που βρήκαμε από το παρελθόν ή και νέους που μας έγραψαν, σχολίασαν κάποια ανάρτηση και εμείς ανταποκριθήκαμε και ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε μαζί τους χωρίς να το γνωρίζει ο σύντροφος μας.

 

Οι 6 λόγοι που μας δείχνουν πως ένας σύμβουλος γάμου πρέπει να είναι στα άμεσα σχέδια μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ