Η κα. Μαρίνα Δημάδη, Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Κλάδου Λευκωσίας και ο καλλιτέχνης Κίκος Λανίτης, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα” του Alpha Κύπρου για να μιλήσουν για μια εκδήλωση εμπνευσμένη από τη ζωή για τη ζωή, με έντονο καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση με τίτλο “Life” θα λάβει χώρα στην Λευκωσία από τις 18 Μαρτίου έως τις 23 Μαρτίου και θα την φιλοξενεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη ενώ αξίζει να τονιστεί ότι τα εγκαίνια θα τελέσει ο Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα δημιουργούν μοναδικά έργα τέχνης πάνω σ’ ένα προετοιμασμένο γλυπτό σε σχήμα αυγού, στην έκθεση και δημοπρασία που διοργανώνει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός. Η κα. Δημάδη μιλώντας για αυτή την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τόνισε:

Το αυγό συμβολίζει την ζωή, γιατί τα πάντα ξεκινούν από το αυγό. Η ιδέα ήταν να δοθεί σε 100 καλλιτέχνες σε Κύπρο και Ελλάδα και να το φιλοτεχνήσουν όπως οι ίδιοι το βλέπουν. Όλα τα έργα που θα δημιουργηθούν θα βρεθούν στην Λεβέντειο Πινακοθήκη από τις 18 μέχρι τις 23 Μαρτίου. Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη και όλα τα λεφτά θα πάνε στην ενδυνάμωση του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας, το οποίο στηρίζει πολλές οικογένειες, χρηματοδοτεί  κοινωνικούς λειτουργούς, προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και κάνει πολλά πράγματα αλλά ε΄χει και πολλές ανάγκες.

Τα έργα είναι υπέροχα.Η έκθεση θα είναι δημοπρασία. Τα έργα βρίσκονται στο redcrosslife.com.cy, τα οποία βλέπεις όλα τα έργα, όλη την ιστορία του καλλιτέχνη αλλά και τι τον ενέπνευσε, ενώ υπάρχει και λογαριασμός στο Instagram, που αξίζει να επισκεφθεί ο κόσμος. Με εντυπωσίασε η ανταπόκριση και τα θαυμάσια έργα που έφτιαξαν.

Από την πλευρά των καλλιτεχνών ο κος Λανίτης πρόσθεσε:

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Ερυθρό Σταυρό, έχουμε μια απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό στην δουλειά που κάνει. Όταν μου είπαν για εμένα για εκατό καλλιτέχνες, θεώρησα ότι ήταν δύσκολο, αλλά με εξέπληξε η αντάποκρισή τους. Οι καλλιτέχνες πήραν το αυγό με ένα κοινό σκεπτικό…τη ζωή και δούλεψαν ο καθένας διαφορετικά ανάλογα με το σκεπτικό του και τι υλικά δουλεύει.

Ο καλλιτέχνης είχε ένα πλατύ φάσμα να σκεφτεί και να προβληματιστεί, έχουν φτιαχτεί καταπληκτικά έργα. Έχουμε μια ιδιαίτερη έκθεση. Οι καλλιτέχνες είναι πολύ απομονωμένοι, γιατί είναι μοναχικοί δουλειά και τώρα έχουμε πάνω από 100 καλλιτέχνες που δούλεψαν κάτω από το ίδιο σκεπτικό. Ο θεατής μπορεί να δει το κάθε έργο ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί καθώς και όλες τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης.

Την ευθύνη οργάνωσης και την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Alpha C.K. Art Gallery .

Δείτε όλα όσα δήλωσαν στην εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα”:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ