Τα τελευταία χρόνια η έννοια της βιωσιμότητας έχει αρχίσει να γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Με τις συζητήσεις γύρω από την κλιματική αλλαγή να αυξάνονται διαρκώς, όλο και περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις που η σύγχρονη καθημερινότητα μπορεί να έχει στο περιβάλλον, και γενικά στον πλανήτη.

Το να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας περισσότερο βιώσιμη και οικολογική, μέσα από μικρές ενέργειες στο σπίτι μας.

Η Lidl Κύπρου θέτει σε προτεραιότητα την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών βιωσιμότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Γι’ αυτό, και στα πλαίσια των οικολογικών της ενεργειών, εμπνεύστηκε τα Lidl Eco Hacks. Στα πλαίσια της νέας αυτής καμπάνιας, η Lidl Κύπρου δημιούργησε μια σειρά από επεισόδια με native τοπικό περιεχόμενο από ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο με καθημερινά, εύκολα life hacks που αποτυπώθηκαν σε μια σειρά από μικρά social media βίντεο.

Ποιοι είναι όμως οι νεαροί ακτιβιστές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τα Lidl Eco Hacks σε αυτή τη νέα οικολογική ενέργεια της Lidl Κύπρου;

Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου, sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future, στα δύο βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό λίπασμα στο σπίτι, αλλά και πώς να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας μας!

Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή προσπαθεί να μην πετάει τίποτα από την κουζίνα της, αλλά βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι νέο! Στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει ιδέες για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε!

Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός και πρέσβειρα του οργανισμού UNRF Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει εύκολες συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη του νερού στο σπίτι!

Η Χαρά Οδυσσέως, διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές, στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας για να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα προτού χαλάσουν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη φαγητού!

H Zωή Φιλίππου, fashion & textile designer και ιδιοκτήτρια του brand Cherry & Mint, στο δικό της #LidlEcoHacks επεισόδιο μας βάζει στο νόημα της φιλοσοφίας του upcycling και μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη, φιλόζωη και γνωστή σκυλομαμά, γνωρίζει πως το πλαστικό είναι ίσως το πιο ρυπογόνο υλικό στον πλανήτη, έτσι στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει εναλλακτικές λύσεις για το πώς να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

Τα παιδιά της makeART, εκτός από το να φτιάχνουν εντυπωσιακές δημιουργίες, έχουν και περιβαλλοντική συνείδηση και είναι υπέρμαχοι της φιλοσοφίας του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι άλλο ή δίνοντάς τους νέες χρήσεις. Στο δικό τους επεισόδιο, θα μας δείξουν πώς να δώσουμε νέα χρήση σε κάτι φαινομενικά άχρηστο!

Η πρωτοβουλία Lidl Eco Hacks αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας περιβαλλοντικής δράσης που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια η Lidl Κύπρου και καταπιάνεται με θέματα όπως το zero waste, η επανάχρηση ή η μεταμόρφωση παλιών υλικών (reusable items & upcycling), την εξοικονόμηση νερού και άλλων ενεργειών με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δες όλα τα επεισόδια στο #LidlEcoHacks στα social media της Lidl Κύπρου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ