Αν έπρεπε να συνδυάσουμε τα Χριστούγεννα με ένα χρώμα, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα το κόκκινο. Δευτερευόντως το πράσινο και έπειτα το χρυσό και το ασημί. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει εξελιχθεί σε ένα είδος τέχνης, εποχικής μεν, αλλά τέχνης.

Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις μπάλες και τους φιόγκους δεν είναι πια μονόδρομος και ο Άγιος Βασίλης δίπλα στο τζάκι απέκτησε παρέα. Ένας τάρανδος, ένας αρκούδος, ένας μολυβένιος στρατιώτης είναι ευπρόσδεκτοι να σταθούν δίπλα του. Αντίστοιχα, στα στολίδια έχουν γίνει ένα σωρό προσθήκες με ευφάνταστα σχέδια, με μικρογραφίες παιχνιδιών και ξύλινες φιγούρες.

Ανάμεσα στις προσθήκες βρίσκεται και η επέκταση των επιλογών στη χρωματική παλέτα που κινούνται οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα. Το μπλε είναι μέσα σε αυτές και μάλιστα σε πολλές από τις αποχρώσεις του.

5 λόγοι για να προτιμήσεις το μπλε στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

  • Το μπλε είναι ένα χρώμα που συμβολίζει την ηρεμία, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση. Χρήσιμοι συμβολισμοί για τις γιορτινές μέρες.
  • Έχει τόσες αποχρώσεις που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τα στολίδια που έχεις ήδη στο σπίτι και να ταιριάξει με τη διακόσμηση συνολικά.
  • Μπορεί να γίνει παιχνιδιάρικο αλλά και elegant, επομένως δεν είναι δύσκολο να ταιριάξει με το γούστο σου.
  • Είναι αρκούντως εντυπωσιακό για να σταθεί μόνο του σαν χρώμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ταυτόχρονα όμως μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα ή και περισσότερα χρώματα.
  • Σε συνδυασμό με το λευκό, στο στρώσιμο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, προσδίδει μία luxury πινελιά, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

Το μπλε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάθε απόχρωση του μπλε έχει να δώσει κάτι στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ανακάλυψε εδώ τον τρόπο που θα ταιριάξει στην αισθητική σου.

Το μπλε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ένας ωραίος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπλε στη διακόσμηση των Χριστουγέννων είναι ο στολισμός του τραπεζιού. Ειδικά, αν η εποχική διακόσμηση του σπιτιού είναι αρκετά minimal, το μπλε θα δώσει μία χρωματιστή πινελιά, χωρίς να υπερβάλει. Αντίθετα θα διατηρήσει την “αισθητική ηρεμία” συνολικά.

Αν το μπλε είναι το χρώμα σου, τότε μη διστάσεις αυτά τα Χριστούγεννα να το προσθέσεις στη διακόσμηση. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλα σου τα στολίδια. Αντίθετα, μπορείς να πετύχεις πιο ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα, αν κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ