Ο Στέλιος Χιώτης, βρέθηκε περιπλανόμενος μαζί με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και την εκπομπή “24 Ώρες” στο Βαρώσι, σε μια εκπομπή – ντοκιμαντέρ που θα μείνει στην ιστορία και συγκίνησε χιλιάδες τηλεθεατές.

Μια από τις ιστορίες που ξεχώρισε ήταν αυτή του συνθέτη, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα πως έγραψε το τραγούδι “Χώμα που περπάτησα”, ένα τραγούδι που υμνεί την Αμμόχωστο και φέρνει σε όλους μας θύμισες και συγκινητικές αναμνήσεις από το ξερίζωμα του τόπου μας.

Ο ίδιος, τόνισε ότι το τραγούδι ανήκει στην νεολαία για να θυμάτια την πιο ωραία πόλη της Κύπρου ενώ θυμήθηκε στις στιγμές συγγραφής, αναφέροντας:

 

Aν δεν πονέσεις… δεν γράφεις. Εγώ έφυγα στην εισβολή με δυο παιδάκια και την γυναίκα μου. Είχα ένα βάρος μέσα μου που δεν μπορούσα να εξηγήσω. Ήθελα να βγει μέσα από την ιδιότητά μου. Όταν γύρισα είχα νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και είχα έρθει μετά από πέντε χρόνια στο “Famugusta view” και ατένιζα την πόλη.

Έτσι βγήκε το τραγούδι… ‘Αρχιζα σιγά – σιγά να γράφω. Πήρα το χαρτί της ασφάλειας και άρχιζα να γράφω… Υπήρχε σιωπή. Τέλειωσα τους στίχους εδώ στην Αμμόχωστο, εκτός από τρεις στίχους. Το τραγούδι δεν μου ανήκει, ανήκει στους νέους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ