Τη μάχη που δίνει εδώ και καιρό με τον καρκίνο έχασε σε ηλικία 64 ετών ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Η είδηση προκάλεσε θλίψη ανά το Παγκύπριο, με τον πολιτικό κόσμο να τον αποχαιρετά αναγνωρίζοντας την πλούσια προσφορά του για τον τόπο και στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης προς τους οικείους του.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών διεγνώστηκε με καρκίνο τον Μάρτιο του 2018 και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Γερμανίας, αφού κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον καλό του φίλο, ο οποίος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του.

«Ο Σωκράτης Χάσικος υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση την πατρίδα, προφέροντας ως γνήσιος ευπατρίδης πολλά, μέσα από τα διάφορα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε. Ήταν πάντοτε ευθύς και μαχητικός, έχοντας ως κριτήριο την αγάπη του για την πατρίδα και τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, της οικογένειας μου και του ιδίου εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου», αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης ο Πρόεδρος έγραψε στο Twitter:

«Η απώλεια του Σωκράτη Χάσικου, είναι απώλεια για τον τόπο μας, γιατί ο Σωκράτης πρόσφερε πολλά και μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Ιδιαίτερα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού για το οποίο είχε πάθος. Αιωνία σου η μνήμη, Σωκράτη μου. Εύχομαι κουράγιο στα τρία υπέροχα παιδιά σου, την Άννα, τον Ιωάννη και τον Φρίξο, και σε όλους τους αγαπημένους σου συγγενείς.»

Δείτε την ανάρτηση:

 

Πηγή: alphanews.live

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ