Το κενό που δημιουργείται όταν ένας από τους γονείς μας φεύγει από τη ζωή είναι τεράστιο και κανείς άλλος δεν μπορεί να το συμπληρώσει. Το Σάββατο 6 Μαρτίου, σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα, είναι το Ψυχοσάββατο, η ημέρα δηλαδή που θυμόμαστε και τιμούμε τις ψυχές οι οποίες απεβίωσαν. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Ρούλα Γεωργιάδου μοιράστηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της μία φωτογραφία του αποθανόν πατέρα της την οποία συνόδευσε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.

Η ανάρτηση έγραψε τα εξής:

Πατέρα μου αγαπημένε μου. Φριξούδι σε έλεγα θυμάσαι; Απο το πρωί σε σκέφτομαι. Γύρισα πολλές φορές το βλέμμα μου στον ουρανό σήμερα. Ψυχοσάββατο σήμερα.

Κάτι λευκά συννεφάκια σκόρπια στον ουράνο αντίκρυσα. Σαν πουπουλένια στρωματάκια. Κάποτε όταν δούλευα στους ουρανούς ένοιωθα οτι μείωνα την απόσταση που μας χωρίζει. Εριχνα κλεφτές ματιές απο τα παραθυράκια του αεροπλάνου και σου χαμογελούσα πικρά. Το 1995 Μαιο μας έφυγες νικημένος απο τον καρκίνο. Στα 74 σου. Την ίδια εποχή που κτυπήθηκα και γω χωρίς ποτέ να το μάθεις..

Φοβόμουνα πατέρα μου. Ηθελα να αγκαλιαστούμε να παλέψουμε μαζί. Ισως να τα καταφέρναμε μαζί. Ποιός ξέρει;

Δεν θέλαμε να σου δώσουμε όμως άλλη πίκρα.

Ενα χρόνο το πάλεψες παπά μου. Δεν..

Εζησες μόνο να δεις τις τρεις εγγονές σου. Δεν πρόλαβες καμία αποφοίτηση τους που λάτρευες τη μόρφωση. Δεν πρόλαβες κανένα γάμο τους. Δεν πρόλαβες κανένα δισέγγονο. Πατέρα εχουμε 3 αγόρια που τόσο επιθυμούσες και ενα κοριτσάκι.

Απόψε βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάζω τα σκόρπια αστέρια.

Λαμπερέ μου αυτόφωτε πατέρα έλα αστέρι μου να κάνουμε ένα τσιγάρο μαζί όπως παλιά. Εστω για 3λεπτά. Οσο κρατάει η κάφτρα του. Σε χρειάζομαι, μου λείπεις, μας λείπεις, συχνά πυκνά θυμάμαι την μοναδική φράση που δεν ξέχασα ποτέ.

“Κόρη μου φρόντισε στη ζωή σου να είσαι κυπαρίσσι να ορθώνεσαι μόνη σου, και ποτέ κισσός να αρπάζεσαι για να αναρριχάσε πρός τα πάνω”. Το κάνω πατέρα μου. Και τι δεν θα δεινα να σε δω τώρα έστω και σαν ολογραμμα, έστω και σαν οπτασία. Πατέρα μου καληνύχτα. Κοιμήσου γλυκέ μου σ ένα πουπουλένιο σύννεφο. Λένε οτι τα σύννεφα είναι τα κρεββάτια των ψυχών. Το ξέρω οτι δεν ισχύει αλλά έτσι θέλω να σε σκέφτομαι απόψε. Οτι κοιμάσαι εδώ κοντά μου

Δείτε την ανάρτηση:

Πατέρα μου αγαπημένε μου. Φριξούδι σε έλεγα θυμάσαι; Απο το πρωί σε σκέφτομαι. Γύρισα πολλές φορές το βλέμμα μου στον…

Posted by Roula Georgiadou on Saturday, March 6, 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ