Ποιο να είναι άραγε το «μυστικό» μιας οικογενειακής επιχείρησης που από το 1982 παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού για τα ποιοτικά και νόστιμα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει; Μήπως οι σύγχρονες μέθοδοι τυροκομικής που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με την γνώση, μέσα από τη παράδοση και τη μακρά εμπειρία; Ο πιο εξελιγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός που διαθέτει, που με σεβασμό στο περιβάλλον, εξασφαλίζει και εγγυάται την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων; Ίσως η εφαρμογή σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων;

Όλα αυτά και ένα συστατικό παραπάνω…

Στη Γαλακτοβιομηχανία Α/φοι Πέτρου – «ΑΛΑΜΠΡΑ» μετρά η αφοσίωση. Αφοσίωση στην ποιότητα, στην παράδοση, στη γεύση. Αφοσίωση στις πρώτες οικογενειακές συνταγές, αυτές της γιαγιάς Κακουλούς, που κέρδισαν μία θέση στο τραπέζι χιλιάδων νοικοκυριών στην Κύπρο.

“Για να σηκώσεις το κεφάλι και να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτι … πρέπει πρώτα να έχεις το βλέμμα χαμηλά και να δουλεύεις με πείσμα και αφοσίωση»

Με αυτό το μότο απαντά ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Πέτρου σε όσους αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας της Γαλακτοβιομηχανίας Α/φοι Πέτρου – «ΑΛΑΜΠΡΑ» Και τα μάτια του “πλημμυρίζουν” από συγκίνηση όταν αναπολεί τα πρώτα βήματα της εταιρείας. Διηγείται πως έμπνευση της δημιουργίας των προιόντων Αλάμπρα ήταν η αείμνηστη γιαγιά Κακουλού, η οποία ήταν και η γυναίκα που ξεκίνησε την παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων Αλάμπρα στο χωριό της πριν αρκετές δεκαετίες.

Ακολούθως τα παιδιά της και πιο συγκεκριμένα ο μικρότερος της γιος ανέπτυξε την επιχείρηση σε αυτό που είναι σήμερα η Γαλακτοβιομηχανία Α/φοι Πέτρου κρατώντας αναλλοίωτες τις συνταγές της γιαγιάς.  Με αυτές τις συνταγές έχει σήμερα εδραιωθεί στην αγορά η παραδοσιακή σειρά των γαλακτοκομικών προϊόντων Αλάμπρα «Η ΓΙΑΓΙΑ» στης οποίας την συσκευασία απεικονίζεται και η γιαγιά Κακουλού

“Πιστεύω ότι η επιτυχία των συνταγών της μητέρας μου Κακουλούς και η αγάπη που έβαζε στη δημιουργία των προϊόντων ήταν αρκετά για να μας κάνουν να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό, αφού οι συνταγές αυτές παραμένουν ίδιες και ανέγγιχτες από τον χρόνο μέχρι και σήμερα, μεγαλώνοντας γενεές και γενεές.”

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα «ΑΛΑΜΠΡΑ» και «Η Γιαγιά» παράγονται από 100% φρέσκο αγελαδινό, πρόβειο και αιγινό γάλα, που προμηθεύεται η εταιρεία από όλα τα σημεία της Κύπρου. Η γεύση και το άρωμα τους παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και στην μεταφορά τους από γενιά σε γενιά, αφού γνώμονας είναι πάντα η αφοσίωση, η αγάπη και το πείσμα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

“Αυτό μας βοηθά να εξελισσόμαστε συνεχώς, χρησιμοποιώντας, όμως, πιο σύγχρονα μέσα και τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό, που μας οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών για τον καταναλωτή προϊόντων. Παράλληλα, η εταιρεία μας στηρίζεται στην ανθρωποκεντρική σχέση με τους συνεργάτες της, που σε συνδυασμό με τη σταθερή ποιότητα αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”

Από τους πρώτους κιόλας μήνες κυκλοφορίας, τα προϊόντα «ΑΛΑΜΠΡΑ» κέρδισαν τους καταναλωτές, ενώ το 1988 η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγωγή χαλλουμιού στην Αγγλία, σηματοδοτώντας έτσι μία νέα εποχή εξαγωγών. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Το 1996 οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μεταφέρονται στη Λάρνακα. Η εταιρεία όμως δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Δεκατρία χρόνια μετά η Γαλακτοβιομηχανία Α/φοι Πέτρου μετακομίζει σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίπου. Συνεχίζει να προσθέτει στη γκάμα της νέα προϊόντα και το 2011 λανσάρει στην αγορά το καινοτόμο χαλούμι με γεύσεις. Τρία χρόνια αργότερα κατακτά ηγετική θέση στην αγορά χαλουμιού, σε ποσοστό πάνω από 30%, συνδυάζοντας τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, με την εμπειρία και τις αυθεντικές, οικογενειακές συνταγές. Το 2015 προσφέρει στους καταναλωτές το χαλούμι σε κανονικές φέτες και σε φέτες τύπου burger, μέχρι το 2018 που λανσάρει στην αγορά το βιολογικό χαλούμι και το βιολογικό γιαούρτι. Από το 2019 στα ράφια των καταστημάτων προστίθενται Γάλα, Βιολογικό και Αιγινό Γάλα, Φυτικά Ροφήματα και Χυμοί, με την επωνυμία “ΑΛΑΜΠΡΑ”

Σήμερα, σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον η εταιρεία Α/φοι Πέτρου κατέχει μια εξέχουσα θέση στην κυπριακή βιομηχανία, στηριζόμενη στην ανθρωποκεντρική σχέση με τους συνεργάτες της και σε συνδυασμό με τη σταθερή ποιότητα στα προϊόντα της.

Η Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ, συνεχίζει να εξελίσσεται κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, εντάσσοντας στην επιτυχημένη πορεία της,  την οικολογική συνείδηση, έχοντας ως παντοτινό γνώμονα την ποιότητα και την κυπριακή παράδοση.

Στο επίπεδο της κοινωνικής προσφοράς η εταιρεία θέλοντας να πει ένα ευχαριστώ στον τόπο που την ανέδειξε και καθιέρωσε με την προτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνει στα προϊόντα της, υλοποιεί τα τελευταία 4 χρόνια μια εκστρατεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει άμεση συνάφεια με το αντικείμενο εργασιών του οργανισμού. Ανέλαβε να υπηρετήσει ένα κοινωνικό σκοπό ο οποίος θα έδινε φως στον πυρήνα του χαρακτήρα της επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική της ευσυνειδησία, ευαισθησία, συνείδηση και επιχειρηματική ηθική…

Ποιος είναι λοιπόν ο σκοπός της Γαλακτοβιομηχανία Α/φοι Πέτρου «ΑΛΑΜΠΡΑ»; “Μα ποιος άλλος”, λέει ο κύριος Πέτρου, “εκτός από το να στηρίζει και να τιμάει όλες τις γιαγιάδες της Κύπρου, εκφράζοντάς τους ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα όσα προσφέρουν καθημερινά σε κάθε κυπριακή οικογένεια.”

Στο πρόσωπο του κυρίου Πέτρου ¨’καθρεφτίζεται” η σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Οι άνθρωποι που με όραμα και σκληρή δουλειά κατάφεραν να μετατρέψουν την κυπριακή παράδοση, σε επιχειρηματική ευκαιρία. Οι άνθρωποι που παραμένουν πιστοί στις αρχές της οικογένειας, της προσφοράς και της εξέλιξης. Οι άνθρωποι, που όσο ψηλά και εάν φτάσουν δεν ξεχνούν ποτέ να έχουν έγνοια τον εργαζόμενο, τον συνεργάτη και τον συνάνθρωπο τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ