Το ΚΥΦΑ – Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην Κύπρο – μεταφέρει μηνύματα υπέρ της ενημέρωσης και ενάντια στην προκατάληψη για τον ιό HIV και τους οροθετικούς ανθρώπους. Παράλληλα, με κύριο slogan το ΕΞΕΤΑΣΟΥ – KNOW YOUR STATUS παρακινεί τον καθένα μας να εξεταστεί για να γνωρίζει το στάτους του, στο KYFA Checkpoint στη Λεμεσό ή σε κέντρο της επιλογής του.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής χρονιάς, σε σχέση με τον covid-19, και τον περιορισμό των εκδηλώσεων ενημέρωσης, 50 ξεχωριστοί άνθρωποι, από Κύπρο και Ελλάδα, κινηματογράφησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της επιδημίας του HIV/AIDS το οποίο αναρτήθηκε σε ένα γενικό βίντεο στα social media του Κέντρου.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η τραγουδίστρια Ευρυδίκη, ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, οι ηθοποιοί Αργύρης Αγγέλου, Μάρα Κωνσταντίνου και Άθως Αντωνίου, αλλά και οι βουλεύτριες Σάβια Ορφανίδου και Αννίτα Δημητρίου, μαζί με δεκάδες άλλους ξεχωριστούς ανθρώπους, μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα για πρόληψη, εξέταση, ενημέρωση καθώς και κατά της προκατάληψης.

KYFA – WORLD AIDS DAY 2020

1η Δεκεμβρίου 2020
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS

για την πρόληψη, την ενημέρωση, την προφύλαξη, την προκατάληψη, την εξέταση, δεκάδες μηνύματα αγάπης…

Ευχαριστούμε τους 50 συμμετέχοντες, από την Κύπρο και την Ελλάδα, για την ευγενική – και αφιλοκερδώς – συμμετοχή στη φετινή Εκστρατεία μας. Τα μηνύματά σας έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Σας ευχαριστούμε για τη δημιουργία και την αποστολή των προσωπικών σας βίντεο καθώς και για τον χρόνο που έχετε αφιερώσει στον σκοπό μας. Ο HIV μας αφορά όλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Karolina Kyprianou και Kostas Karnakis για την πολύτιμη βοήθεια.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς των Εκστρατειών του Κέντρου μας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS: Υπουργείο Υγείας | MSD Cyprus

Δωρεάν Γραμμή Επικοινωνίας: 1464
To ΚΥΦΑ Checkpoint λειτουργεί κανονικά.

Ευχαριστούμε τους Συνεργάτες μας:
– Concept Idea & Project Management:
Tree Creative Room
– Video Production:
Yioli Aristotelous Studios

www.kyfahivcenter.com
https://www.instagram.com/kyfa_hivsupportcenter/

Michaelidou Stella Costas Harpas Yioli Aristotelous-b

Posted by ΚΥΦΑ on Monday, November 30, 2020

 

Σε συνομιλία που είχαμε με την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ κα. Στέλλα Μιχαηλίδου, μας ενημέρωσε ότι ο ΗΙV με τις νέες φαρμακευτικές αγωγές αντιμετωπίζεται πλέον ως μία χρόνια πάθηση. Ενώ ιατρικά έχουν γίνει τεράστια άλματα για την καταπολέμηση του ιού, κοινωνικά χρειάζεται ακόμη να εξαλειφθεί η προκατάληψη.

Eπιπροσθέτως από το ΚΥΦΑ η κα. Χρύση Μιχαηλίδου απαντάει στο πιο συχνό ερώτημα αν ο hiv αφορά περισσότερο ομοφυλοφιλικά άτομα, τονίζοντας:

Αυτό είναι ενας μύθος!!Το hiv αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργεί σεξουαλικη επαφή χωρίς προφύλαξη..Μάλιστα στατιστικά από το 2017 μέχρι σήμερα σε όλο το κόσμο η αύξηση του hiv είναι σε ετερόφυλα άτομα.
Οι Κύπριοι γενικά άσχετου ηλικίας δεν παίρνουν προφυλάξεις και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τις εξετάσεις που κάνουμε στο ΚΥΦΑ checkpoint..όπως πολύ οροθετικοί μολύνονται και με αλλά σεξουαλικα μεταδιδόμενα νοσήματα που αυτό μας δείχνει ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις!!

Κυρίαρχος τρόπος της μετάδοσης του ιού παραμένει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και η χρήση ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τις φετινές εκστρατείες συντόνισε για μία ακόμη χρονιά η εταιρεία Tree Creative Room, σε συνεργασία με τις ομάδες The Agency και Yioli Aristotelous Studios.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ