Η Ιστορία του κύριου Γιώργου Πέτρου και των Προϊόντων ΑΛΑΜΠΡΑ

Ο κύριος Γιώργος Πέτρου, θυμάται πως ως παιδί 9μελούς αγροτικής οικογένειας μεγάλωσε παρακολουθώντας την μάνα του, την κυρία Κακουλού να φτιάχνει χαλλούμι, γιαούρτι και αναρή από το γάλα της οικογενειακής τους φάρμας. Θυμάται την γεύση τους, μόλις τα έβγαζε ζεστά από το καζάνι. Αυτή η γεύση, που του θυμίζει την μητέρα του, είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρίας Αδελφοί Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το 1982 χρησιμοποιώντας τις αγνές παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς Κακουλούς, η οικογένεια, τα αδέλφια Γιώργος και Παρασκευάς Πέτρου, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού και γιαουρτιού. Με τις πολύτιμες συμβουλές της γιαγιάς Κακουλούς γεννήθηκε η γνωστή επωνυμία των προϊόντων ΑΛΑΜΠΡΑ, με την πρώτη παραλαβή φρέσκου γάλακτος στο χωριό Αλάμπρα,  να ανέρχεται στα 250 λίτρα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το 1988 υπήρξε ορόσημο για την οικογενειακή επιχείρηση. Η «Αδελφοί Πέτρου» επιτυγχάνει έναν μεγάλο στόχο της. Την πρώτη εξαγωγή χαλλουμιού της εταιρίας με πρώτο προορισμό την Αγγλία. Η συνταγή της γιαγιάς Κακουλούς ξεκινά το μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σε 40 χώρες, στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και Ασία.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «Η ΓΙΑΓΙΑ»

Όταν δυστυχώς η γιαγιά έχασε τη ζωή της σε ατύχημα το 1986, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, η οικογένεια  προχώρησε το 2003 στη δημιουργία της γκάμας προϊόντων Η ΓΙΑΓΙΑ.  Μητέρα 7 παιδιών, γιαγιά 22 εγγονιών και πρoγιαγιά 38 δισέγγονων, μαζί με τον παππού, μεγάλωναν την οικογένεια με τη δική τους παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών. Εμπνευσμένη από αυτήν, την άξια γυναίκα, μέσω αυτής της σειράς η οικογένεια έχει  κρατήσει αναλλοίωτες στον χρόνο τις παραδοσιακές της συνταγές.

Το 1996 ο Γιώργος Πέτρου αναλαμβάνοντας πλήρως την ιδιοκτησία της εταιρίας μετακινεί τις εγκαταστάσεις σε εργοστάσιο στην Λάρνακα και το 2009 μεταφέρεται σε υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι επενδύσεις στην παραγωγική διαδικασία και η επέκταση της γκάμας των προϊόντων της, οδήγησαν την εταιρεία στο να κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εξαγωγή Χαλλουμιού με επεξεργασία άνω των 250 τόνων φρέσκου γάλακτος καθημερινά. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του τόπου με συνεργασία με πέραν των 350 παραγωγών γάλακτος παγκύπρια, διατηρώντας υψηλά πρότυπα υγιεινής. Το 2019 αποτελεί ορόσημο για την εταιρία αφού προχώρησε στο λανσάρισμα νέων κατηγοριών όπως Γάλα, Βιολογικό και Αιγινό Γάλα, Φυτικά Ροφήματα και Χυμοί με την επωνυμία ΑΛΑΜΠΡΑ και παράλληλα στην επέκταση εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης, ενώ το 2020 λειτουργεί το ιδιόκτητο πρωτοποριακό βιολογικό εργοστάσιο που αποτελεί καινοτομία για την Κυπριακή Τυροκομία.

Σήμερα 39 χρόνια μετά η εταιρία παράγει πέραν των 13,000 τόνων γαλακτοκομικών τον χρόνο, εισάγει και διανέμει πέραν των 3000 τόνων τυροκομικών,  κατέχει το 35% της αγοράς, εξάγει σε 40 χώρες, εργοδοτεί 200 άτομα προσωπικό και έχει λάβει 11 βραβεία εξαγωγών και 11 βραβεία ποιότητας.

Όλα αυτά από μια οικογενειακή επιχείρηση που εξακολουθεί να τιμά τις ρίζες της και να εκτιμά τον θεσμό της οικογένειας.

Η νέα διαφημιστική καμπάνια έρχεται να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις αξίες. Παρουσιάζοντας την ιστορία της εταιρίας πρωταγωνιστεί η Γιαγιά. Η κυρία που υποδύεται την γιαγιά Κακουλού δεν είναι άλλη από την αδελφή του κύριου Γιώργου Πέτρου, και κόρη της κυρίας Κακουλούς.

Η Γιαγιά Κακουλού θα ήταν περήφανοι για τους άξιους συνεχιστές της.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ