Λάβρος κατά της απόφασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να επιλέξει το τραγούδι με τίτλο “El DIablo” για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision εμφανίζεται ο γνωστός θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού. Χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους τους στίχους, που αναφέρονται στον διάβολο και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στους εκπροσώπους της κυπριακής αποστολής στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδία.

“Όπως είναι οι στίχοι του τραγουδιού, θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν σε μια τελετή σατανισμού. Υπάρχουν στίχοι που αναφέρονται στον διάβολο όπως “έδωσα την ψυχή μου στο διάβολο. Για τους συμμετέχοντες σε αυτές τις τελετές είναι σαν ένα δωράκι.”

Ο κύριος Κυριακού επισημαίνει ότι οι εκ των υστέρων επεξηγήσεις του ΡΙΚ σε σχετική ανακοίνωση ότι το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ ‘ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί ‘el diablo’, καταδεικνύουν την αποτυχία των δημιουργών και των υπευθύνων να “περάσουν” τα μηνύματα που ήθελαν στους πολίτες.

“Όταν χρησιμοποιείς την λέξη διάβολος, που περιέχει τόση αρνητικότητα, επηρεάζεται ο κόσμος. Από την στιγμή που εκδίδεις ανακοίνωση για να εξηγήσεις τα μηνύματα του τραγουδιού, σημαίνει ότι ο κόσμος δεν τα έχει καταλάβει και για να μην τα έχει καταλάβει, σημαίνει ότι έκανες λάθος εσύ. Εκ των υστέρων να εκδίδω ανακοίνωση για να πω ότι δεν είναι αυτό που εννοούσα αλλά κάτι άλλο, σημαίνει ότι δεν πέρασαν τα μηνύματα στον κόσμο.”

Ο θεολόγος χαρακτηρίζει το τραγούδι ως “σκανδαλώδες” και καλεί το ΡΙΚ να κάνει δεύτερες σκέψεις, αποσύροντας άμεσα την απόφαση του για εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision με το εν λόγω έργο.

“Η κοινωνία έχει ήδη αντιδράσει μέσα από τα social media και αυτό το πράγμα ίσως τις επόμενες ημέρες κορυφωθεί εάν μετατραπεί σε κίνημα μέσα απο αναρτήσεις και σελίδες. Εάν δεν αποσυρθεί το τραγούδι, υπάρχει η επιλογή την ημέρα του διαγωνισμού να μην τον παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές, που θα είναι και αυτό μια αντίδραση.”

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ