Αποκαλυπτικός και άκρως ειλικρινής όσο καμιά άλλη φορά βρέθηκε ο Μάρκος Τράγκολας, πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όντας καλεσμένος της Χριστιάνας Αριστοτέλους.

Μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στην Πυροσβεστική ο ίδιος αμφυπηρετεί, βάζει υποψηφιότητα για τις Βουλευτικές εκλογές και αποκαλύπτει για πρώτη φορά την διαφθορά στα σώματα ασφαλείας, τις στημένες προαγωγές και κοιτώντας την παρουσιάστρια στα μάτια και γεμάτος δάκρυα,  παραδέχεται ότι έγινε και αυτός μέρος του συστήματος για να επιβιώσει και να ανελιχθεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Κουράστηκα. Έβλεπα πράγματα τα οποία που δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα μου και υπήρχε ανάμειξη πολιτικών εγκαταστάσεων μέσα. Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν τα σώματα ασφαλείας και να μην επεμβαίνουν μέσα στις εξελίξεις και ανελίξεις γιατί μένουν πίσω άτομα με πολλά προσόντα. Τα λέω με πίκρα όλα αυτά γιατί τα έζησα. Αυτά έχω δει, τα έζησα και αυτά λέω…

Ξέραμε ποιοι θα ήταν οι επόμενοι αρχηγοί και ποιοι οι επόμενοι διευθυντές. Πρέπει να φύγουμε από τα κομματικά κατεστημένα

Ο ίδιος θέλει να κάνει την αλλαγή μέσα από την πολιτική του παρουσία και να χαράξει όσο μπορεί μια νέα πορεία. Ειλικρινής για τις πολιτικές παρεμβάσεις και αδικίες, παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά τόσο καιρό ενώ έγινε και αυτός μέρος του συστήματος.

Κανείς δεν ήξερε τον Τράγκολα. Έγινα μέρος του συστήματος και εγώ. Έκανα πτυχίο Νομικής, πέρασα προεισαγωγικές, σπούδαζα για πέντε χρόνια και πήγαινα στην Αθήνα για να τελειώσω το Καπποδοστριακό Πανεπιστήμιο. Εντέλει την θέση πήραν άλλοι που δεν είχαν πτυχία.

Έγινα μέρος του συστήματος γιατί έπρεπε κάπου να απευθυνθώ να διεκδικήσω προαγωγή. Ακολούθησα και εγώ αυτή την διαδικασία. Για να προαχθώ έπρεπε να ακολουθήσω αυτή την οδό και ας ήμουν πιστοποιημένος προσοντούχος. Δεν λειτουργούσαν αξιοκρατικά τα πράγματα και ας βγουν να με διαψεύσουν.

Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν χρησιμοποίησε μέσο για να προαχθεί; Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τόπο μας, ανάμεσα σε αυτά που σας είπα κρύβονται και οι λόγοι που θα “κατέβω” στην πολιτική.

Όσο για το κίνητρό του για να βάλει μέσο;

Φοβόμουν ότι δεν θα προαγόμουν. Έχασα τέσσερις προαγωγές με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αυτό έβαλα μέσο.

Δείτε όλα όσα δήλωσε μετά το 5ο λεπτό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ