Την καταγγελία γυναίκας εναντίον τρίτου Ελλαδίτη σκηνοθέτη αναφορικά με υπόθεση εργασιακού εκφοβισμού, βίας και κακοποίησης διερευνούν οι ανακριτές του Ειδικού Κλιμακίου που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Η “Ελευθερία” πέρασε πριν από μερικές ημέρες το κατώφλι των Αρχών και περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε πλάι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς.

Η γυναίκα μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τις δυσάρεστες και τραυματικές εμπειρίες που βίωσε από τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη καθώς και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που υπέστη, στην εκπομπή του Alpha Κύπρου “Με Αγάπη Χριστιάνα.”

Το πρώτο ραντεβού με τον σκηνοθέτη

Η “Ελευθερία” είπε ότι από την πρώτη κιόλας συνάντηση της ίδιας με τον σκηνοθέτη δέχτηκε ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με το επαγγελματικό αντικείμενο της συνεργασίας τους, όπως τι ζώδιο είναι και εάν έχει κάποια ερωτική σχέση για να καταλήξει στο ότι “εάν είχα κάποια ερωτική σχέση δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω επαγγελματικά στο σημείο που θα ήθελε ο ίδιος.

“Μου είπε ότι γυναίκες στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορούν να πετύχουν γιατί είναι πιο ευαίσθητες και είναι ένας αντροκρατούμενος χώρος. Μετά με ρώτησε τι γνώριζα για τον ίδιο, ποιές σειρές σκηνοθέτησε, που σπούδασε. Πράγματα τα οποία εγώ δεν τα γνώριζα και του εξήγησα ότι εγώ πήγα προετοιμασμένη να γνωρίζω πράγματα για τη σειρά και όχι για τους σκηνοθέτες. Θύμωσε πάρα πάρα πολύ. Άρχισε να μου φωνάζει τόσο έντονα και όταν είδε ότι όταν ήμουν έτοιμη να κλάψω σχολίασε ότι: Εάν αρχίσεις να κλαις από τώρα, τι έχουμε να τραβήξουμε στα γυρίσματα. Η πρώτη επαφή μαζί του ήταν πολύ σοκαριστική”

Η έναρξη της συνεργασίας

Η Ελευθερία αναφέρει ότι όταν ενημερώθηκε από την παραγωγή της σειράς ότι τελικά προσλήφθηκε ένιωσε άγχος και φόβο, ωστόσο λόγω οικονομικής ανάγκης δέχτηκε την θέση εργασίας. Στηρίχθηκε μάλιστα σε φήμες ότι “έτσι είναι αυτός ο χώρος και θα το συνηθίσεις και έτσι είναι στην αρχή, όλοι είναι φοβισμένοι.”

“Πίστευα ότι θα περάσω άσχημα ένα-δύο μήνες και μετά θα κυλούσαν όλα ομαλά. Είχα μιλήσει και με το άτομο που θα αντικαθιστούσα και το ρώτησα πόσες φορές το έκανε να κλάψει. Και μου είπε μια φορά και ότι θα μου μιλούσε άσχημα γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του και να μην τον λαμβάνω υπόψην και ότι ο τρόπος του είναι έτσι και ότι κάτι θετικό θα πιάσω από αυτό τον άνθρωπο, κάτι θετικό θα έβγαινε. Αγχωνόμουν πάρα πολύ και ήθελα να είμαι τέλεια.”

Η πρώτη μέρα στη δουλειά

Πρώτη ημέρα στη δουλειά και πρώτο λάθος για την “Ελευθερία” όταν δεν βρισκόταν στη θέση του ένα από τα αντικείμενα του σκηνικού, το οποίο δεν γνώριζε που ήταν. Το γεγονός αυτό ισχυρίζεται ότι εξόργισε τον σκηνοθέτη, ο οποίος άρχισε να της φωνάζει έντονα μπροστά στο υπόλοιπο προσωπικό.

“Ένιωσα να με εξευτελίζει, μου φώναζε ότι είναι η πρώτη μέρα στη δουλειά και κάνω λάθος, ότι είμαι απροετοίμαστη, δεν ήξερα τη δουλειά και τα καθήκοντα μου και ότι δεν τον ενδιέφερε εάν είχα ενημερωθεί ή όχι για το που ήταν το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά θα έπρεπε να κόψω την κκελέ μου να το βρω. Γενικά η συμπεριφορά του ήταν βίαιη, αλλά δεν τον είχα δει να δέρνει κάποιο. Ήταν σκληρός, χειριστικός, επιθετικός”

Όταν τον είδε να χτυπά ηθοποιό

Η Ελευθερία βίωσε όπως υποστηρίζει πολλές κακές μέρες στη δουλειά και μια από αυτές ήταν όταν είδε για πρώτη φορά τον σκηνοθέτη να χαστουκίζει έναν συνάδελφο της “γιατί κατάλαβα ότι αυτό το άτομο δεν είναι μόνο φωνές”

“Τον είδα να χαστουκίζει έναν ηθοποιό, είχε μπροστά πάρα πολύ κόσμο και παρόλο που πίστευα ότι θα γίνει μεγάλο θέμα, το έριξαν κάτω από το χαλί και θυμάμαι ότι από εκείνη την ημέρα ο φόβος μου για να πηγαίνω στη δουλειά είχε δεκαπλασιαστεί. Ξυπνούσα κάθε πρωί με στομαχόπονο, πάθαινα κρίσεις πανικού. Αν ήταν μια φορά άσχημη η εμπειρία μου την πρώτη ημέρα, ήταν δέκα φορές παραπάνω από εκείνο το περιστατικό.”

Την χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι υπέστη βία από τον σκηνοθέτη όταν ο ίδιος της ανέθεσε το γύρισμα μιας σκηνής. Μετά από μερικά λεπτά από την έναρξη του γυρίσματος και ενώ κρατούσε στα χέρια ένα τετράδιο, της το άρπαξε και την χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι.

“Δεν θυμάμαι το πρόσωπο του μετά, ούτε πως αντέδρασαν οι άλλοι που ήταν εκεί. Βγήκα έξω και έκλαιγα για πάρα πολύ ώρα και προσπαθούσα να ανασυντάξω τον εαυτό μου γιατί είχαμε γυρίσματα. Οι συνάδελφοι με ρώτησαν αν είμαι καλά αλλά εγώ δεν είχα μιλήσει σε κανένα για αυτό, παρά μόνο στους γονείς μου και σε κάποια κοντινά μου πρόσωπα. Ένιωθα απίστευτη ντροπή και ότι εκείνο που έγινε μου άξιζε. Έπαιρνα τόση λεκτική βία από εκείνο τον άνθρωπο που πίστευα ότι εγώ έκανα το λάθος και ότι έπρεπε να με δείρει για να καταλάβω το λάθος μου. Ήταν μεγάλο το σοκ όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος, κανείς δεν πρέπει να το ανέχεται και μπορώ να καταλάβω τους λόγους γιατί ένα θύμα δεν βγαίνει προς τα έξω.”

Δείτε το απόσπασμα:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ