Μητέρα, σύζυγος, γυναίκα με έντονη φιλανθρωπική δράση, η Γιώτα Παπαδοπούλου μιλά εφ’όλης της ύλης στο Hello.cy. Αντικρύζοντας την, δεν μπορείς, παρά να «κολλήσεις» από την γήινη ομορφιά της, με χαρακτηριστικά στο πρόσωπο που αποτελούν την απόλυτη συμμετρία, σε σημείο που διερωτάσαι εάν έχει ‘ξένες’ ρίζες, αφού αντικειμενικά ομιλούντες είναι μια από τις ωραιότερες Κύπριες. Είναι δυναμική και αυτόφωτη και δίνει την δική της «μάχη» για να εξισορροπήσει ανάμεσα σε υποχρεώσεις, οικογένεια και την πολιτική καριέρα του συζύγου της Νικόλα Παπαδόπουλου.

Χειμαρρώδης και ειλικρινής απαντά για το πώς διαχειρίζεται τις άδικες επιθέσεις που δέχεται ο σύζυγος της, αποκαλύπτει ποιος μαγειρεύει στο σπίτι , τι θα έλεγε στα παιδιά της εάν τις έλεγαν ότι θέλουν να ακολουθήσουν πολιτική καριέρα, τι δική της σχέση με την πολιτική και τι θα ρωτούσε την Καμάλα Χάρις.

1.Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, λόγω κορωνοϊού, πως το διαχειρίζεσαι ως μητέρα και ως σύζυγος. Άλλαξες τις συνήθειες σου; Τι λες στα παιδιά σου;

Είναι όντως μια νέα κανονικότητα στην οποία οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε. Στην οικογένεια προσπαθώ κι εγώ να γίνομαι η ίδια πρότυπο για τα παιδιά μου και να τονίζω τη σημασία που έχει η τήρηση των μέτρων που αναπόφευκτα περιορίζει και τις δραστηριότητες και τις κινήσεις μας. Είναι όμως πολύ απαραίτητα. Τα δύσκολα θα περάσουν. Είναι πάντως μια ευκαιρία να συσφίξουμε ακόμη πιο πολύ τις ήδη ζεστές οικογενειακές μας σχέσεις. Μια ευκαιρία που ως μητέρα και σύζυγος φροντίζω να αξιοποιήσω στο έπακρον!

Με τα παιδιά μου, αν και λόγω των ηλικιών τους έχουν κάποιες αντιδράσεις, ναι συζητούμε το πόσο απαραίτητες είναι οι προσωρινές αυτές οι αλλαγές και προσπαθώ συνεχώς να τους μεταφέρω το μήνυμα, πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και τον εαυτό μας αλλά κυρίως τους γύρω μας και ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό.

2. Είσαι άνθρωπος που θα μείνει στο σπίτι ένα ολόκληρο σαββατοκυριάκο με την οικογένεια σου ; Πως περνάτε το χρόνο σας; Παίζετε επιτραπέζια; Βλέπετε ταινίες; 

Γενικά μ’ αρέσει να περνώ ώρες με την οικογένεια μου. Είναι άλλωστε ολόκληρη μου η ζωή. Σε όλους μας αρέσει η τηλεόραση και συχνά παρακολουθούμε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες μαζί. Άλλες φορές, παρακολουθούμε με τα παιδιά, τον Νικόλα να μαγειρεύει.

3. Ποια η σχέση σου με την κουζίνα; Μαγειρεύεις; Ποιο φαγητό προτιμά ο σύζυγος και τα παιδιά σου;

Σχεδόν καμία! Φροντίζω όμως να έχουν φαγητό αφού, ευτυχώς, έχουμε τη γιαγιά Ελένη αλλά και το Νικόλα που είναι ένας εξαιρετικός σεφ. Μας αρέσουν όλα, εκτός από τα όσπρια. Προκειμένου όμως να τηρούμε ισορροπημένη διατροφή, τα εντάσσουμε στο μενού.

4. Είσαι μια από τις ομορφότερες Κύπριες και πολλές αναγνώστριες του Hello θα ήθελαν να γνωρίζουν την ρουτίνα ομορφιάς σου; (τόσο για το πρόσωπο όσο και γυμναστικής και διατροφής)

 Η ομορφιά είναι κάτι πολύ σχετικό και κάτι που πηγάζει κυρίως από την εσωτερική ισορροπία του κάθε ανθρώπου. Η οικογενειακή ισορροπία, η αγάπη και η αλληλοκατανόηση, μου προσφέρουν πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση για μένα το μυστικό μου είναι ο καλός ύπνος.Η γυμναστική είναι μέσα στη ζωή μας παρόλο που δεν με ενθουσιάζει. Όταν πρέπει, όμως, αναγκαστικά γυμνάζομαι.Σε ότι αφορά τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου, τρία απλά πράγματα καθημερινά: Καλός καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση. Ποτέ για παράδειγμα δεν πρόκειται να πάω για ύπνο χωρίς να ακολουθήσω αυτά τα τρία απλά βήματα.

5. Είσαι ο τύπος της γυναίκας που θα εκφέρει άποψη για ένα πολιτικό ζήτημα σε μια συζήτηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ή αυτό είναι ένα κομμάτι που μένει έξω από το σπίτι σας;

 Η πολιτική είναι μέσα στη ζωή μας. Κάθε μέρα λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν όλους. Ως μια οικογένεια με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς αλλά και ιστορία στην πολιτική, υπάρχουν αρκετά θέματα που συζητάμε, πολλές φορές έχουν απορίες τα παιδιά μας και προσπαθούμε να τις λύσουμε ως γονείς. Προσωπικά έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν την υγεία μας και την εκπαίδευση.

6. Έχεις έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση, ως γυναίκα του Νικόλα Παπαδόπουλου;

Ξέρετε για μένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο σύντροφος της ζωής μου. Για τα παιδιά μας είναι ο πατέρας τους. Ο Νικόλας είναι μεν πολιτικός αλλά ταυτόχρονα είναι σύζυγος, πατέρας, γιός, αδελφός. Ως οικογένεια του εκλαμβάνουμε πιο συναισθηματικά κάποια πράγματα. Και είναι λογικό. Συνεπώς, ναι βρίσκομαι σε δύσκολη θέση όταν πρέπει εσωτερικά να διαχειριστώ άδικες επιθέσεις που δέχεται ο Νικόλας. Στην πολιτική αυτά ίσως να είναι και ρουτίνα. Για μένα όμως, είναι δύσκολο να το διαχειριστώ συναισθηματικά.

7. Ποιο είναι το δικό σας μυστικό για ένα πετυχημένο γάμο/σχέση;

 Μαζί και στις επιτυχίες, ακόμη πιο μαζί στα δύσκολα. Με αγάπη, αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό και ποτέ να μην κρύβεις τα συναισθήματα σου προς το σύντροφο σου. Για μένα πετυχημένος γάμος/σχέση είναι αυτός/η που στηρίζεται σε ειλικρινή θεμέλια και χαρακτηρίζεται από την αλληλοστήριξη. Το παν είναι η ισορροπία.

8. Έχεις ‘θυσιάσει’ κάποια δικά σου όνειρα γιατί δεν συμβαδίζουν με την πολιτική ιδιότητα του συζύγου σου;

Νιώθω ευτυχής και πραγματικά είναι για μένα μια ευλογία από το Θεό, το ότι έχουμε την οικογένεια μας και την υγεία μας. Ο ρόλος μου ως σύζυγος και ως μητέρα, είναι κάτι που πραγματικά με γεμίζει και με ολοκληρώνει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα μπορώ να κάνω όσα μου αρέσει να κάνω. Η μόνη «θυσία» είναι ότι θα ήθελα να περνώ περισσότερο χρόνο μαζί με τον σύζυγο μου αλλά αυτό είναι κάτι που όντως δεν συμβαδίζει με τις αυξημένες απαιτήσεις της πολιτικής του ιδιότητας. Είμαι περήφανη για το Νικόλα και για τους αγώνες που δίνει για το δίκαιο και το σωστό, χωρίς να υπολογίζει κόστος.

9.Τι θα έλεγες, αν ένα από τα παιδιά σου εξέφραζε την επιθυμία να ακολουθήσει πολιτική καριέρα;

Χαριτολογώντας θα έλεγα έντονα «όχι». Αλλά ως γονείς, προσπαθούμε να δώσουμε όσες ευκαιρίες μπορούμε στα παιδιά μας για να αναπτύξουν τη δική τους κρίση και να επιλέξουν το δικό τους δρόμο. Μόνη μας έγνοια είναι να είναι καλά, να είναι ευτυχισμένα και να νιώθουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με ό,τι και αν επιλέξουν να ακολουθήσουν. Ότι και εάν αποφασίσουν εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους, να τα στηρίζουμε στα δύσκολα.

10. Ποιον άνθρωπο από την διεθνή πολιτική σκηνή θαυμάζεις και αν τον συναντούσες τι θα του/της έλεγες;

Μου έκανε πραγματικά εντύπωση η νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις. Πέραν του ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, πρόκειται για μια γυναίκα αυτοδημιούργητη, που πάλεψε να ανελιχθεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως είναι η πολιτική. Αυτό που περισσότερο θα τη ρωτούσα εάν τη συναντούσα είναι «ποιες προσωπικές θυσίες χρειάστηκε να κάνει προκειμένου να τα καταφέρει» και πώς διαχειρίστηκε το περιβάλλον ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της πολιτικής.

11. Το ενδυματολογικό σου στυλ είναι σύγχρονο και πολύ κομψό. Είναι δικές σου επιλογές ή συμβουλεύεσαι κάποιον ειδικό;

Σίγουρα προσέχω την εμφάνιση μου. Δεν ακολουθώ αυστηρά και πάντα την τάση της μόδας. Συνήθως φροντίζω να επιλέγω αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα. Οι καλύτεροι σύμβουλοι μου στο ενδυματολογικό μου στυλ….τα παιδιά μου!

12. Με τα social media ποια είναι η σχέση σου; Δέχεσαι επικριτικά σχόλια; Πως τα διαχειρίζεσαι;

 Είμαι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι άλλωστε πλέον μέρος της ζωής μας. Το γεγονός ιδιαίτερα ότι είναι ένα βασικό μέρος της ζωής και των παιδιών μας, αυτό καθιστά την ανάγκη ενασχόλησης μας ως γονείς, ακόμη πιο επιτακτική. Επικριτικά σχόλια προσωπικά, όχι δεν μπορώ να πω ότι δέχομαι.

  1. Έχει τύχει να διαβάσεις κάτι αρνητικό για σένα ή τον σύζυγο σου, που να σε στεναχώρησε πολύ; Και αν ναι ποιο ήταν αυτό;

Αυτό έτυχε να συμβεί σε προεκλογικές περιόδους. Η ένταση πριν από τις εκλογές είναι τέτοια, υπάρχουν συμφέροντα και αντιλαμβάνομαι ότι στην πολιτική υπάρχουν πολλά κτυπήματα κάτω από τη μέση. Στηρίζονται σε ψέματα ή πολλές φορές σε κακεντρεχή κακόπιστα σχόλια. Τα διαχειριζόμαστε ψύχραιμα διότι έτσι και αλλιώς η αλήθεια είναι όπως τον αφρό. Εν τέλει βγαίνει πάνω και φαίνεται.

  1. Ποια είναι η άποψη σου για ανθρώπους που εν μέσω δύσκολων συγκυριών για την Κύπρο αλλά και γενικότερα, εξακολουθούν να προκαλούν με το lifestyle τους;

 Ο καθένας καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς του. Το lifestyle του καθενός και ο τρόπος με τον οποίο το παρουσιάζει, αντικατοπτρίζει τον δικό του εαυτό και τις δικές του επιλογές για το πως συμπεριφέρεται δημόσια. Βάσει αυτών αλλά και των διαφόρων κοινωνικών συγκυριών, κρίνεται.

  1. Γνωρίζουμε ότι έχεις φιλανθρωπική δράση. Υπάρχει κάποια ιστορία ανθρώπου/οικογένειας που σε έχει επηρεάσει έντονα;

Ως οικογένεια ναι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε δίπλα από συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη τους αξιοπρέπεια και διακριτικά. Όσο μπορούμε και εκεί που μπορούμε. Οι ιστορίες είναι αμέτρητες ιδιαίτερα με την κρίση του 2013 αλλά και τώρα που διανύουμε ακόμη μια κρίση με τον κόσμο να έχει τεράστιες ανάγκες για την ιατρική του περίθαλψη αλλά και για να επιβιώσει. Προσπαθώ κάθε τρόπο, τόσο μέσα από την ιδιότητα μου ως Αντιπροέδρου του Κλάδου Λευκωσίας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, όσο και μέσω άλλων οργανωμένων φιλανθρωπικών φορέων να συμβάλλω στη στήριξη των συνανθρώπων μας και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

  1. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στις Κύπριες γυναίκες;

Να συνεχίσουν να παλεύουν σωστά για την πολυπόθητη ισότητα των φύλων. Δυστυχώς στην Κύπρο ακόμη υπάρχουν φαινόμενα σεξιστικών συμπεριφορών και ανισότητα στις ευκαιρίες ανέλιξης που έχουν πολλές γυναίκες, εξαιτίας των πολλαπλών ρόλων που έχουν να επιτελέσουν.Να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη θεσμική διασφάλιση της εξισορρόπησης της οικογενειακής με την επαγγελματική τους ζωή.Να συνεχίζουν να διεκδικούν στήριξη για να μπορούν να επιτελούν όλους τους ρόλους που οι ίδιες επιθυμούν.Και πάνω από όλα να σέβονται τον εαυτό τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ