Όλοι ανεξαιρέτως οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας και η υγεία τους θεωρείται το πιο σημαντικό πράγμα. Η ευθύνη για την σωστή ανάπτυξη και τη φροντίδα ενός παιδιού βαραίνει τους γονείς. Είτε αυτό αφορά τη διατροφή του, την άθληση, τη μόρφωση αλλά και τον εμβολιασμό.

Αλήθεια, σκεφτήκαμε ποτέ άραγε πόσες έγνοιες έχουν διαγραφεί από το μυαλό μας, λόγω των εμβολίων; Δεν ανησυχούμε για τέτανο αν το παιδί μας χτυπήσει, δεν μας απασχολεί η μηνιγγίτιδα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν από τις κύριες απειλές για παιδιά. Ακόμη, έχουμε σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη του κοκκύτη και της πολυομυελίτιδας. Και αυτό χάρη στα εμβόλια, με τη βοήθεια των οποίων έχουμε σχεδόν εξαλείψει όλες αυτές τις λοιμώδεις και επικίνδυνες νόσους.

Γιατί λοιπόν σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, τα πράγματα να είναι αλλιώς; Τα εμβόλια προστάτεψαν εμάς όταν ήμασταν μικροί, γιατί να μην προστατέψουν και τα δικά μας παιδιά; Ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην υγεία και κατ’ επέκταση στη ζωή των παιδιών μας.

Ειδικότερα τώρα με την επικράτηση της μετάλλαξης δέλτα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού σε παιδιά. Ακόμη, με τον εμβολιασμό περιορίζεται και η διασπορά του ιού, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες για δημιουργία περισσότερων, και ενδεχομένως πιο ανθεκτικών, μεταλλάξεων.

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 σε καμία περίπτωση δεν έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Αντίθετα, προσφέρουν στα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε ο οργανισμός τους να μπορέσει να καταπολεμήσει τον SARS-Cov-2.

Επιστημονικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, έδειξαν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 παρέχουν στα παιδιά υψηλά επίπεδα προστατευτικής ανοσίας. Φυσικά, όλα τα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση για χορήγηση σε παιδιά, έχουν περάσει από κλινικές δοκιμές και αυστηρή παρακολούθηση για να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους.

Ας δημιουργήσουμε γι’ αυτά ένα πιο ασφαλές μέλλον και για μας ένα πιο ήρεμο παρόν. Όλοι το αξίζουμε… Κι εμείς και τα παιδιά μας.

Μάθε τα πάντα για τα εμβόλια στο mathe-krine-praxe.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ