Η κατασκευή της σκηνής της Eurovision 2020 είχε ως στόχο να ξεκινήσει γύρω στις 6 Απριλίου, αλλά καθώς η Ολλανδία εξακολουθεί να αγωνίζεται για τη καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωναϊού, το Rotterdam Ahoy μετατρέπεται τώρα σε προσωρινό κέντρο περίθαλψης.

Όπως αναφέρει η AD, τα σχέδια για μια τέτοια εγκατάσταση βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες ως συνθήκη για την υποστήριξη του ολλανδικού ιατρικού συστήματος σε περίπτωση έλλειψης κλινών λόγω του CΟVID-19. Η εγκατάσταση θα έχει έως και 680 κρεβάτια σε τέσσερις διαφορετικές αίθουσες – συμπεριλαμβανομένου ενός για ασθενή με κορωναϊό. Θα καλωσορίσει και θα φροντίσει τους ασθενείς που δεν πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αυτό απελευθερώνει χώρο σε υπερβολικά εκτεταμένα νοσοκομεία, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στη θεραπεία ασθενών με κορωναϊό που βρίσκονται σε πιο κρίσιμη κατάσταση. Η Jolanda Jansen, διευθύντρια του Ahoy, λέει στο έγγραφο που έστειλε σε αξιωματούχους της πόλης την περασμένη εβδομάδα:

“Μετά την απόφαση ότι η Eurovision δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί συνειδητοποιήσαμε αμέσως ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα. Πόσο σημαντικό – που μπορείτε να δείτε τώρα”

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Rijnmond.nl, οι πρώτοι ασθενείς αναμένεται να φιλοξενηθούν εκεί μέσα Απριλίου. Οι υπάλληλοι άρχισαν να μετατρέπουν την πρώτη αίθουσα τη Δευτέρα το πρωί. Θα μετατρέψουν τέσσερις ξεχωριστές αίθουσες και, αν χρειαστεί και ολόκληρη την αρένα. Οι διάφορες αίθουσες θα είναι γεμάτες με μεμονωμένες μονάδες – παρόμοιες με ένα νοσοκομειακό δωμάτιο – και το καθένα θα φιλοξενεί τέσσερις ασθενείς.

Ο Arjen Littooij, διευθυντής ασφάλειας στην περιοχή του Ρότερνταμ – Ριχνμπόν δήλωσε:

“Θα είναι πραγματικά ένα μικρό νοσοκομείο που θα βάλουμε εδώ σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Αναμένουμε ότι οι πρώτοι ασθενείς θα είναι εδώ από τις 13 Απριλίου. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, εγγραφείτε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χέρια αυτή τη στιγμή”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ