Λίγο πριν αρχίσει η μεγάλη βδομάδα και το ψήσιμο των παραδοσιακών εδεσμάτων όπως φλαούνες και τσουρέκια, η πρωινή εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» φιλοξένησε την Κλινική διατροφολόγο Ελένη Ανδρέου, η οποία αποκάλυψε πόσες θερμίδες μπορεί να κρύβει το πασχαλινό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, τα εδέσματα του Πάσχα είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες, σε λίπος αλλά και σε πρωτεΐνες. Μάλιστα, η κλινική διατροφολόγος διευκρίνισε πως μόνο 90 γραμμάτια φλαούνας- ποσότητα ίση με μια παλάμη του χεριού- αντιστοιχεί σε 474 θερμίδες.

Η Ελένη Ανδρέου πρότεινε να γευτούμε τις φλαούνες συνοδεύοντας τις με μια σαλάτα ώστε να είναι ένα πλήρες γεύμα που θα μας δώσει και το αίσθημα του κορεσμού. Εναλλακτικά πρότεινε να τις φτιάξουμε με τυρί χαμηλών λιπαρών ή με αναρή αφού με αναρή οι θερμίδες θα είναι μισές.

Όσον αφορά το τσουρέκι αν και έχει λιγότερες θερμίδες (70 γρ αντιστοιχούν σε 286 kcl), είναι πιο πλούσιο σε λίπος εξαιτίας της ποσότητας του βουτύρου που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του. Το παραδοσιακό κουλούρι φαίνεται πως είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή που μπορεί να επιλέξει κανείς αφού 30 γρ. κρύβουν 125 θερμίδες.

Οβελίας, κοκορέτσι και σούβλα όχι μόνο έχουν πολλές θερμίδες, είναι πολύ και πολύ υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά. Για αυτό άλλωστε μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως σημείωσε η κα. Ανδρεου ωρολογιακή βόμβα για τις αρτηρίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ