Η Στέγη Ευγηρίας Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (www.archangelosmichael.com.cy/) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς, τους υποστηρίζουν έμπρακτα και ανιδιοτελώς τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Η συνεργασία έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας υπηρεσίας ενδυνάμωσης ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, την υγιή και ασφαλή γήρανση, προκειμένου
να αποφευχθεί η κοινωνική απομόνωση και κατάθλιψη.

Αναγνωρίζοντας τις συνέπειες της πανδημίας Covid – 19 και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της πιο ευαίσθητης και πληγείσας ομάδας πληθυσμού αναλαμβάνει ενεργά
ακαδημαϊκή, ερευνητική, αλλά και εκτενή κοινωνική δράση με πρωτοβουλίες και δράσεις που ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Η αξιοποίηση σύγχρονων λύσεων, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σχετικά με την πρόληψη, την ανεξαρτησία και την αυτόνομη διαβίωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, προσφέροντάς τους νέες ευκαιρίες και νέες λύσεις ενώ βρίσκονται στους χώρους τους.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, προσφέρουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας την παροχή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, καθώς και τη διάθεση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας Υγείας – LLM Care δωρεάν για δύο μήνες. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας, πανευρωπαϊκής και αρχικά χρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό το συντονισμό της ελληνικής ομάδας. Πρόκειται για μια καινοτομική υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας, τη μόνη με τη σφραγίδα Πανεπιστημίου.

Εν κατακλείδι, η επιτυχημένη λειτουργία των προγραμμάτων και οι εξαίρετες συνεργασίες που δημιουργήσαμε σε συνάρτηση με την εμπειρία των 36 χρόνων στα Κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου αποτελούν παρακαταθήκη για την κοινωνία μας και καταστούν τη Στέγη Ευγηρίας Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» σημείο αναφοράς σε θέματα που αφορούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Όσοι/ες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη παροχή μπορούν να επικοινωνήσουν
το συντομότερο μαζί μας στα τηλέφωνα 22430700 – 22 439111 – 2243912.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ