6 “μυστικά” για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους

Καιρός λοιπόν όχι για δίαιτα, αλλά για σωστή και υγιεινή διατροφή!

Μετά από μία αλλιώτικη άνοιξη έφτασε το φετινό καλοκαίρι! Η πιο κατάλληλη εποχή για απώλεια βάρους. Καιρός λοιπόν όχι για δίαιτα, αλλά για σωστή και υγιεινή διατροφή! Πιο κάτω, έχουμε τα 6 πιο σημαντικά “μυστικά” που πρέπει να ακολουθήσεις για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους.

  • Να πίνετε τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα. Να αποφεύγονται τα αναψυκτικά, να μειωθεί το αλκοόλ και οι καφέδες καλύτερα να μην ξεπερνούν τους 2 την ημέρα.

  • Προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς την ζάχαρη. Σε περίπτωση έντονης επιθυμίας για γλυκό καλό είναι να επιλέγετε: γλυκό κουταλιού, παστέλι, σοκολάτα υγείας (μαύρη σοκολάτα), ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια) με λίγο μέλι ή παγωτό γιαούρτι.

  • Ρυθμίστε τις μερίδες του φαγητού σας. Μην τρώτε πολύ περισσότερο από αυτό που χρειάζεστε. Ξεκινήστε πάντα το γεύμα σας καταναλώνοντας άφθονη ποσότητα σαλάτας. Επιτρέπεται οποιοδήποτε λαχανικό ωμό ή ψημένο, σε απεριόριστη ποσότητα.

  • Να τρώτε καθημερινά πρόγευμα. Έστω κάτι απλό και γρήγορο. Ο καλός προγραμματισμός από την προηγούμενη μέρα θα σας βοηθήσει.

  • Να μην μένετε με άδειο στομάχι για πολλές ώρες. Το ιδανικό είναι κάθε 2-3 ώρες να τρώτε ένα γεύμα (πρόγευμα, πρωινό σνακ, γεύμα, απογευματινό σνακ, δείπνο, βραδινό σνακ).

  • Προτιμάτε να μαγειρεύετε τα φαγητά βραστά, ψητά στον φούρνο, στην σχάρα ή στον ατμό. Προσπαθήστε επίσης να επιλέγετε άπαχα κομμάτια κρέατος και να αφαιρείτε τελείως το ορατό λίπος και καλύτερα να μην καταναλώνετε οτιδήποτε μπροστά στην τηλεόραση.

Να είστε υπομονετικοί και να επιμένετε! Όλα θέλουν τον χρόνο τους! Μην απελπίζεστε! Με τις σωστές αλλαγές θα δημιουργήσετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας! Αγαπήστε τον εαυτό σας! Φροντίστε τον! Προσέξτε την υγεία σας!

 

Από την Διαιτολόγο & Διατροφολόγο,

Αθηνά Γρουτίδου!

[Facebook: NutriHealth by AthinaGroutidou, Instagram: NutriHealth by AthinaGroutidou & personal account Athina Groutidou]