Για την πολύχρονη μάχη με την κατάθλιψη μίλησε ο αγαπημένος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος σε μία σπάνια συνέντευξή του στα Νεα. Στο πρόβλημα που αντιμετώπισε αναφέρθηκε και στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ. «Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα», ανέφερε ο Χρήστος Νικολόπουλος στα Νέα.

Ο συνθέτης και σολίστ του μπουζουκιού για να ξεπεράσει το πρόβλημα του απευθύνθηκε σε ειδικούς, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του.

«Το πρώτο σύμπτωμα που ένιωσα ήταν με αφορμή μία στεναχώρια που είχα με έναν μουσικό. Με πείραξε πολύ. Υπήρξε μία αντιπαράθεση. Αυτό έγινε το 1987. Σε ένα ταξίδι που πήγαινα στο Ηράκλειο, ξαφνικά εν ώρα της πτήσης, ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος. Είχα αίσθηση θανάτου. Μία κρίση πανικού. Ένιωσα ότι πεθαίνω», είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος. Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα άρχισε το βασανιστήριο. Δεν μπορούσα να μείνω σε κλειστούς χώρους. Δεν μπορούσα να κάτσω σε κλειστούς χώρους. Νόμιζα ότι χάνομαι. Πήγαινα σε πρόβες και αν ήταν υπόγειο έπρεπε αν βρω πού έχει έξοδος. Δεν έμπαινα σε ασανσέρ για 10 χρόνια. Ο καθένας στη ψυχή του κουβαλάει τα βάσανα του. Πολύ γρήγορα πήγα σε μία γιατρό. Μου έδωσε καποια χαπάκια. Πέρασα πολλά χρόνια. Σε αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς παρά μόνο ο άνθρωπος που έχει το πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Είχα να κάνω διακοπές πάνω από 20 χρόνια. Άρχισα να αλλάζω τρόπο ζωής. Η θάλασσα με βοήθησε πάρα πολύ. Η ηρεμία της θάλασσας. Τα δελφίνια, τα νησάκια, το τοπίο. Έβλεπα κάποιους ανθρώπους με αναπηρίες που είχαν έναν ψυχισμό πολύ ανώτερο από το δικό μου και έλεγα: ”Γιατί εγώ;”»

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι ποτέ δε σκέφτηκε να διαφύγει στο αλκοόλ ή στις ουσίες. «Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες».

Πόσο καιρό είναι που αισθάνεστε καλά; «Είναι καμία 10αριά χρόνια που αισθάνομαι καλά! Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν αυτό το πρόβλημα είναι πολύ βαρύ»

Τι θα συμβούλευε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;  «Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βέβαια η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση, η μουσική εκτονώνει… Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», απάντησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ