Ολοκαίνουργιες κατηγορίες που προστίθενται στα βραβεία Γκράμι ανακοίνωσε η Ακαδημία Ηχογράφησης την Πέμπτη,9 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες είναι πέντε και αφορούν: Στιχουργός της χρονιάς – Μη κλασσική, Καλύτερο εναλλακτικό μουσικό performance, Καλύτερη Americana performance, Καλύτερο score soundtrack για βιντεοπαιχνίδια και άλλα διαδραστικά μέσα, Καλύτερο άλμπουμ ποίησης με μουσική ή χωρίς.

Σχετικά με το βραβείο για τον στιχουργό της χρονιάς, θα είναι η πρώτη φορά που οι στιχουργοί που δεν είναι παραγωγοί και δεν ερμηνεύουν, θα λάβουν ένα έγκριτο, τιμητικό βραβείο για το σημαντικό έργο τους και τον αντίκτυπό τους στη μουσική βιομηχανία.

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας:

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τιμούμε αυτές τις διαφορετικές κοινότητες δημιουργών μουσικής μέσω των νεοσύστατων βραβείων και τροποποιήσεων και συνεχίζουμε να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον που εμπνέει αλλαγή, πρόοδο και συνεργασία», δήλωσε ο CEO της Recording Academy Harvey Mason Jr. σε επίσημη δήλωση. «Η κορυφαία προτεραιότητα της Ακαδημίας είναι να εκπροσωπεί αποτελεσματικά τους μουσικούς ανθρώπους που υπηρετούμε, και κάθε χρόνο, αυτό συνεπάγεται την ακρόαση των μελών μας και τη διασφάλιση ότι οι κανόνες και οι οδηγίες μας αντικατοπτρίζουν τη συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία μας».

Ένα ειδικό βραβείο αξίας που προστίθεται είναι και το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι για την κοινωνική αλλαγή. Αυτό το ειδικό βραβείο θα επικυρωθεί από το Blue Ribbon Committee και το Διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Ηχογράφησης. Οι υποβολές πρέπει να περιέχουν στίχους που θίγουν ένα επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα και προωθούν την κατανόηση, την οικοδόμηση της ειρήνης και την ενσυναίσθηση.

Όλες οι κατηγορίες θα τεθούν σε ισχύ στην τελετή του 2023 του επόμενου έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ