Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν χωρίς αμφιβολία μία χαρισματική γυναίκα. Δεν παρέμεινε άλλωστε τυχαία για 70 χρόνια στο βρετανικό θρόνο μέχρι το θάνατό της σε ηλικία 96 ετών. Η αείμνηστη μονάρχης είχε πολλά ταλέντα, με πιο γνωστό αυτό της ιππασίας.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των παλατιών, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία δεινή κολυμβήτρια ενώ η αγάπη της για το κολύμπι ξεκίνησε από ηλικία 10 ετών. Σύμφωνα με το Swimming World Magazine, η βασίλισσα ξεκίνησε κολυμπώντας ύπτιο και πρόσθιο ενώ δεν άργησε να πάρει τα πρώτα της μετάλλια.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ήταν μία δεινή κολυμβήτρια

Μάλιστα, είχε βραβευτεί ως η καλύτερη κολυμβήτρια στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 14 ετών σε εκείνη την ηλικία. Όταν ανέβηκε στο βρετανικό θρόνο, έγινε προστάτιδα του Amateur Swimming Association και τόνιζε όλα τα χρόνια ότι η κολύμβηση δεν είναι μόνο ένα ανταγωνιστικό άθλημα αλλά μία δραστηριότητα που συμβάλλει στην ευεξία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μετέδωσε το πάθος της για την κολύμβηση στο γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, που αγαπάει ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο, τη θάλασσα και την πισίνα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ