Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος «έφυγε από τη ζωή» στις 10 Ιανουαρίου και, αύριο Δευτέρα, θα γίνει η κηδεία στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σήμερα Κυριακή, με 14  ιδιωτικές πτήσεις θα καταφτάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βασιλείς και εκλεκτές παρουσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι θα είναι εδώ μέχρι τις 17.00 καθώς μετά θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στην Αθήνα αναμένονται ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας αλλά και η σύζυγός του Λετίθια, ο αυτοεξόριστος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Από τη Δανία έρχεται η ίδια η βασίλισσα Μαργαρίτα η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο.

Παράλληλα, ήδη έχει καταφτάσει ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, ενώ  θετικά έχει απαντήσει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος. Από τη Σουηδία θα προσέλθει ο βασιλιάς της Σουηδίας Γουσταύος, ενώ θα υπάρξουν παρουσίες από Βουλγαρία και Βέλγιο. Ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, όπως όλα δείχνουν θα παραστεί, όπως και ο Αλβέρτος του Μονακό με την Καρολίνα.

Γουίλιαμ-Κέιτ Μίντλετον

Όσον αφορά στο ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια;  Από τη στιγμή που ο Βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στη Σκωτία και έτσι και αλλιώς το πρωτόκολλο τον εμποδίζει να έρθει, η αδελφή του Άννα συνοδεία του συζύγου της θα παραστεί στην κηδεία ενώ θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο. Αναμένουμε, ωστόσο, να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον να δίνουν το παρών. Το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει κάτι, καθώς είναι πιθανό να θεωρηθεί ιδιωτική επίσκεψη.

Ο Παύλος με τους γιους του

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία

Η σορός του βασιλιά Κωνσταντίνου θα αναχωρήσει από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να φτάσει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης περίπου 45 λεπτά αργότερα. Από τις 06.00 έως και τις 10.30, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να βρεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Λίγο πριν τις 12.00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στη Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας, η οποία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Εν συνεχεία, η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Η οικογένεια, μετά, θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το Σάββατο το απόγευμα, έγινε η πρόβα της κηδείας και το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Επικήδειο, μεταξύ άλλων, θα εκφωνήσει ο γιος του, Παύλος.

Οι θέσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος – σύζυγος, παιδιά , βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας και πριγκίπισσα Ειρήνη (αδερφές).

Αριστερά από την οικογένεια, θα βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών εν ενεργεία, δηλαδή τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την Καρολίνα του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Ιεραρχικά, πίσω από τους νυν, θα βρίσκονται οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθήσουν οι διάδοχοι των θρόνων. Το παρών θα δώσουν 60 περίπου Έλληνες, οι οποίοι έχουν προσκληθεί προσωπικά από την οικογένεια.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ