Το πρώτο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ως βασιλιάς, έστειλε ο Κάρολος. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε ένα μέρος γεμάτο συμβολισμούς, καθώς εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς του. Στο ίδιο σημείο είχε εκφωνήσει και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της το 1999.

Η ομιλία του ξεκίνησε με τον ίδιο να σκέφτεται ότι στέκεται «τόσο κοντά στο σημείο όπου αναπαύεται η αγαπημένη μου μητέρα με τον αγαπητό μου πατέρα» στο Μνημείο George VI, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του έστειλε μέσω καρτών και μηνυμάτων.

Ο μονάρχης απέτισε φόρο τιμής στην μητέρα του και αναφέρθηκε σε όσους ανθρώπους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. «Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδος για όλους εμάς που έχουμε χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Νιώθουμε την απουσία τους και τους θυμόμαστε», είπε ο βασιλιάς Κάρολος.

«Θέλω να αναφερθώ και σε όλους εκείνους τους υπέροχα ευγενικούς ανθρώπους που δίνουν με τόση γενναιοδωρία τρόφιμα ή δωρεές ή τον χρόνο τους -το πιο πολύτιμο αγαθό όλων –για να στηρίξουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μαζί με τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις που κάνουν τέτοιο έργο», τόνισε σε άλλο σημείο ο Κάρολος.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ