Η αυλαία έπεσε για τον Τόλη Βοσκόπουλο, το μεσημέρι της Τετάρτης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας ενώ αμέτρητοι φίλοι και συγγενείς ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, μετά τον χαμό του σε ηλικία 81 ετών.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία πραγματοποιείται τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Την Τρίτη η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook απηύθυνε παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας.

Πολλοί ήταν οι διάσημοι που βρέθηκαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, όπως οι Αντύπας, Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Μαζωνάκης, Νίκος Βέρτης κ.α. Όμως αρκετές ήταν και οι “ηχηρές” απουσίες.

Όπως ανέφερε η Τζωρτζέλα Κόσιαβα στο “Καλοκαίρι #not”, μερικές εξ αυτών ήταν αυτή της Μαρινέλλας, της Γλυκερίας, του Γιάννη Πάριου, αλλά και του Γιώργου Νταλάρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά και ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων.

Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως «ο Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» με φανατικούς θαυμαστές που έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο ενώ παράλληλα έκαναν κράτηση με το μήνα στα κέντρα που εμφανιζόταν προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλο τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ