Φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος που αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του τον Σταμάτη Κόκοτα συγκεντρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο κοιμητήριο Ζωγράφου για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ερμηνευτή. Η οικογένεια του Σταμάτη Κόκοτα είναι συντετριμένη. Σήμερα γράφεται ο επίλογος του ερμηνευτή που σφράγισε με τη φωνή του μία ολόκληρη εποχή.

Ο καλλιτέχνης άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «Γιε μου» και το «Δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, όπου συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του, τις οποίες δεν αποχωρίστηκε ποτέ. Μάλιστα, πριν από κάποια χρόνια, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Σταμάτης Κόκοτας είχε αναφερθεί στον αστικό μύθο που ήθελε μεγάλη εταιρεία με ξυραφάκια να του προσφέρει ένα αστρονομικό ποσό για να τις ξυρίσει. «50 εκατομμύρια δραχμές ήταν πολλά λεφτά τότε. Είπα “Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα”» είχε αποκαλύψει.

Συντετριμέννη η οικογένειά του Σταμάτη Κόκοτα
Δημήτρης Παπαζόγλου
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Γιώργος Λεμπέσης
Η Ελένη Ροδά
Kωστας Στεφανής

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ