Ο Τάσος Χαλκιάς συνάντησε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο πλατό της εκπομπής “The 2night Show”. O αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του ενώ μεταξύ άλλων μοιράστηκε μερικές δικές του προσωπικές εμπειρίες από τον χώρο του θεάτρου. Μάλιστα, ο Τάσος Χαλκιάς εξομολογήθηκε πως νέοι συνάδελφοι τον έχουν χαρακτηρίσει παρωχημένο.

Αρχικά, ο ηθοποιός εξήγησε τον λόγο που δεν δέχτηκε συμμετάσχει στην παράσταση “Το κλουβί με τις τρελές”: “Αν ήταν κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετική παραγωγική διαδικασία θα ήταν κάτι καλό αλλά είπα “όχι” γιατί δεν μου ταίριαζαν τα πράγματα. Βασικό είναι το καστ, το πού θα οδηγούσε η παραγωγή την παράσταση, η παράσταση δεν είναι μόνο της πλάκας. Όταν αυτά δεν ταιριάζουν και με ένα καστ που δεν είναι για εμένα σωστό αυτό ήταν που με έκανε να αρνηθώ“.

Στη συνέχεια, με αφορμή τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος και το κίνημα #metoo, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε εάν και κατά πόσο έχει μερίδιο ευθύνης η παλαιότερη γενιά του καλλιτεχνικού στερεώματος. Σύμφωνα με αυτά που είδε ο Τάσος Χαλκιάς, εκείνοι που ήταν στον χώρο πριν από εκείνον δεν θα είχαν να απολογηθούν για κάτι εάν ζούσαν σήμερα.

Έχω γνωρίσει όλους τους παλιούς, μεγάλους και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολωμό μέχρι τον Σωκράτη Καραντινό, τον Δημήτρη Ροντήρη. Τον γνώρισα, αλλά δεν δούλεψα με τον Κουν. Κανένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες που γνώρισα δεν είχε συμπεριφορά που να ήταν αξιοτιμώρητη. Μέσα στη δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια και τσακωμοί, όμως, δεν θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν αξιοκατάκριτοι σε κάτι που θα αφορούσε τον νόμο. Ο Μινωτής αν κάποιος δεν του άρεσε απλώς τον παρατούσε. Δεν ασχολούνταν μαζί του, αυτό είναι χειρότερο ξέρεις. Η ειδικότητα του σκηνοθέτη πήρε επάνω της μια αρχηγία, το θέατρο για εμένα δεν είναι ο σκηνοθέτης, είναι ο ηθοποιός” δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ