Κρούσμα κορονοϊού στους Gagnamagnið αναγκάζει την Ισλανδία, στην Εurovision 2021 να μην ανεβεί στη σκηνή του Ahoy Arena στον Β’ Ημιτελικό. Η χώρα θα διαγωνιστεί μέσω βίντεο.

Το δελτίο τύπου του ισλανδικού κρατικού καναλιού RUV αναφέρει

Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnið, εκπροσώπων της Ισλανδίας είχε θετικό τεστ για COVID-19. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ενημερωθεί ότι ένα άλλο μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, εκτός του συγκροτήματος, είχε θετικό αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα έχουμε δύο μέλη της ισλανδικής αποστολής σε καραντίνα με ενεργή λοίμωξη.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό στενοχωρεί ιδιαίτερα τους φίλους του διαγωνισμού και ακόμα περισσότερο τους Ισλανδούς. Είναι βέβαιο ότι ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό Σοόυ των Κριτών (Jury Rehearsal) και είναι απίθανο να παίξουν ζωντανά στον αυριανό 2ο ημιτελικό. Εάν η Ισλανδία καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου θεωρείται επίσης απίθανο να επιτραπεί να εμφανιστούν ζωντανά.

Κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, αλλά δεν είναι σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητες των Daði & Gagnamagnið στον διαγωνισμό. Σήμερα το πρωί και πριν αυτά νέα, η Ισλανδία ήταν το τέταρτο φαβορί για τη νίκη στα στοιχήματα. Ολόκληρη η ισλανδική αντιπροσωπεία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Janssen μίας δόσης (Johnson & Johnson) πριν ξεκινήσει για την Ολλανδία. Ενώ τα εμβόλια δεν παρέχουν απόλυτη προστασία από λοίμωξη, μειώνουν την πιθανότητα σοβαρής νόσου του κοροναϊού.

Ο Rúnar Freyr Gíslason, εκπρόσωπος τύπου της ισλανδικής αποστολής επιβεβαίωσε την είδηση ​​πριν από λίγο και δήλωσε ότι επελέγη βίντεο από τις πρόβες της περασμένης εβδομάδας για να διαγωνιστεί απόψε η Ισλανδία – και όχι το live-on-tape. «Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα», δήλωσε.

Πηγή: ogaegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ