Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό GQ, ο Μπραντ Πιτ μίλησε για την πάθηση που πιστεύει ότι έχει και έκανε τους φανς του σε όλο τον κόσμο να ανησυχήσουν. Ο 58χρονος ηθοποιός πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να μην αναγνωρίζουν πρόσωπα. Ο Πιτ δεν έχει διαγνωστεί ποτέ επίσημα με προσωπαγνωσία, ωστόσο τα συμπτώματα που έχει τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει το εν λόγω σύνδρομο.

Όπως υποστηρίζει, ανησυχεί μήπως οι άνθρωποι τον θεωρούν απόμακρο, απρόσιτο ή εγωκεντρικό, επειδή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα, κάτι που τον δυσκολεύει να θυμηθεί ανθρώπους που συνάντησε είτε καιρό πριν είτε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Τι είναι η προσωπαγνωσία;

Η διαταραχή αυτή συνήθως είναι εκ γεννετής και επηρεάζει τους πάσχοντες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με το NHS. Αρκετές μελέτες εκτιμούν ότι 1 στα 50 άτομα πάσχει από αυτή τη πάθηση και πολλοί δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε τα μέλη της οικογένειάς τους, τους συντρόφους ή τους φίλους τους και αντιμετωπίζουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης των ανθρώπων, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν, το χτένισμά τους, τη φωνή τους ή τα ρούχα τους.

Ο Μπραντ Πιτ πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζεται ότι πάσχει από αυτή την πάθηση. Το 2013 στο Esquire, είχε πει «Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν με πιστεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πρόσωπο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ