Συγκινεί ο ηθοποιός Άθως Αντωνίου για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

Ο Κύπριος ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τον ακρωτηριασμό του πατέρα του και ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την συγκεκριμένη ομάδα να τους δοθεί σύνταξη ή επίδομα αναπηρίας, αφού δεν υπάρχει στη χώρα μας η συγκεκριμένη πολιτική πρόνοιας.

Δηλώνοντας ότι “είναι ο ήρωας μου” και ότι “ντρέπoμαι που είμαι Κύπριος”, εκμυστηρεύεται τα εξής:

Σε ηλικία 18 ετών ο πατέρας μου έχασε το χέρι από τον αγκώνα και κάτω. Συνέχιζε να δουλεύει μέχρι και πριν από εφτά χρόνια. Μας μεγάλωσε και μας σπούδασε. Για μένα είναι ο ήρωας μου. Έχει τεθεί εδώ και χρόνια επίδομα αναπηρίας, κάτι που δεν του έχει δοθεί, γιατί δεν υπάρχει πολιτική πρόνοια στη χώρα μας για οικονομική βοήθεια ακρωτηριασμένων ανθρώπων. Ένας ακρωτηριασμένος άνθρωπος δεν θεωρείται ανάπηρος. Τα τελευταία εφτά χρόνια έχει τεθεί σύνταξη ανικανότητας, που δεν του έχει δοθεί ποτέ. Οι αποφάσεις του ιατροσυμβουλίου τον έκριναν ικανό για εργασία. Το άλλο του χέρι που χρησιμοποιούσε τόσα χρόνια έχει 70% αναπηρία.

Έχει αγωνισθεί σε πανευρωπαϊκούς αγώνες σκοποβολής για ανάπηρους και πίσω κυμάτιζε η κυπριακή σημαία. Εγώ προσωπικά, ντρέπομαι ότι είμαι Κυπραίος. Ντρέπομαι να ζω σε μια χώρα που δεν μπορεί να δει τα προβλήματα των ακρωτηριασμένων ανθρώπων

Δείτε όλα όσα ανέφερε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ