Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της Κύπρου, τόσο για το ήθος, τον επαγγλματισμό του αλλά και για το αστείρευτο ταλέντο του.

Στο χώρο είναι ένα από τα καλύτρα παιδιά και όλοι οι ηθοποιοί χαίρονται να παίξουν μαζί του. Ο κόσμος τον αγαπά για την αυθεντικότητά του αλλά και για τις στιγμές γέλιου που του έχει χαρίσει.

Ο Σοφοκλής Κασκαούνιας είναι ένα υπόδειγμα ηθοποιού και αυτό φάνηκε μέσα από την ανάρτηση του Δημάρχου Γερίου, Νεόφυτου Παπαλαζάρου ο οποίος εκμυστηρεύτηκε τον επαγγελματισμό που είδε μπροστά στα μάτια όταν πήγε να παρακολουθήσεις θεατρική παράσταση και ο Σοφοκλής ήταν εκεί και ας είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα του λίγες ώρες πριν.

Ο “ύμνος” του επαγγελματισμού και του σεβασμού στον θεατή και συνάδελφο μέσα σε λίγες γραμμές…

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να συντάξω το κείμενο, νιώθω όμως την ανάγκη δυο λόγια να γράψω, ο έπαινος πρέπει να απονεμηθεί …. Χθες Τρίτη, 19 Απριλίου στις 2μ.μ. βρέθηκα στα Λύμπια στην κηδεία του πατέρα του ηθοποιού , Σοφοκλή Κασκαούνια. Η απώλεια του πατέρα είναι απώλεια τεράστια, είναι συγκλονιστικό να κηδεύεις τον πατέρα σου.

Το βράδυ στις 8.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας, βρέθηκα στο θέατρο “Δέντρο” στη Λευκωσία να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του θεάτρου ΣΚΑΛΑ «Δρ Τσέχωφ». Μια επίκαιρη κωμική παράσταση, στημένη σωστά με ζωντανή μουσική και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών που την παρακολουθούσαν.

Εκ των πρωταγωνιστών ο ηθοποιός Σοφοκλής Κασκαούνιας, ο άνθρωπος που πριν μερικές ώρες έθαψε τον πατέρα του Κώστα Βασιλείου. Ο επαγγελματίας ηθοποιός που με το υποκριτικό του ταλέντο εκτέλεσε θαυμαστά το ρόλο του στις χιουμοριστικές ιστορίες του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Αντον Τσέχωφ. Στο σανίδι ο ηθοποιός Σοφοκλής Κασκαούνιας έδωσε μαζί με τα άλλα παιδιά με υποκριτική αρτιότητα την παράσταση χωρίς κάποιος να καταλάβει τι βασάνιζε τον ηθοποιό Σοφοκλή.

Αυτό αποδεικνύει επαγγελματική υπευθυνότητα στο κοινό που είχε προαγοράσει εισιτήρια, στο κοινό που προγραμμάτισε να πάει για να δει την παράσταση. Νιώθω την ανάγκη να τα γράψω αυτά τα πράγματα γνωρίζοντας ότι οι ηθοποιοί μας έχουν τα δυο τελευταία χρόνια περάσει δύσκολα ίσως δυσκολότερα από άλλες επαγγελματικές ομάδες. Γνωρίζοντας καλά ότι και άλλοι ηθοποιοί έχουν περάσει παρόμοια γεγονότα και καταστάσεις είτε με τους γονείς είτε με τα παιδιά τους ή άλλους στενούς συγγενείς και φίλους. Η αλήθεια είναι πως ο ηθοποιός από την στιγμή που θα πατήσει στο σανίδι θα πρέπει να απλώσει όλο το υποκριτικό του ταλέντο.

Το θεατή δεν το ενδιαφέρει ούτε βέβαια επιβάλλεται να γνωρίζει τι έχει περάσει ο ηθοποιός. Και όμως καμιά φορά θα πρέπει να δείχνουμε μια σταλιά κατανόηση…Ξέροντας για το άνθρωπο Σοφοκλή η ψεσινή παράσταση όντως και της προηγούμενης μέρας που ο πατέρας του είχε πεθάνει και επίσης έπαιξε θέατρο ήταν τραγικά δύσκολη. Στα παρασκήνια μπορεί να έκλαιγε, μπορεί στα παρασκήνια που βρισκόταν να νόμιζε πως ο πατέρας του καθόταν στο εξώστη και τον παρακολουθούσε… Να σαι καλά Σοφοκλή και ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του πατέρα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ