Νέα μήνυση κατατέθηκε σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για βιασμό που τελέστηκε σε ανήλικο πρόσωπο το 2010.

Το θύμα ήταν μόλις 14 ετών και δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από «Το Βήμα», ο ηθοποιός και σκηνοθέτης προσέγγισε τον 14χρονο στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο.

Στη μήνυση που υπέβαλε το θύμα καταγγέλλεται η πράξη του βιασμού, ενώ το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά, που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Βλάχος δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση  για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου.

Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και τον εποπτευόμενων φορέων για να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των καταγγελιών με επίκεντρο τα πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ