Ο Δημήτρης Γεωργαλάς μάς μιλά για την επιτυχία του «Σασμού», αλλά και τη θεατρική παράσταση «Μήδεια», που ανεβάζει με πολλή αγάπη.

Από την Μαρία Ανδρέου

Πώς μπήκε στη ζωή σας ο «Σασμός»;

Όλα ξεκίνησαν από την casting director των «Άγριων μελισσών», τη Μιράντα Ρωσταντή, η οποία με επέλεξε πέρσι το χειμώνα για το ρόλο του Θανάση, του συζύγου της Μαρίας Μαδούρου, που δολοφονήθηκε από τον Βόσκαρη. Αυτός ο δραματικός ρόλος «έγραψε» στις καρδιές των τηλεθεατών και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα. Ο ρόλος του Θανάση ήταν το βήμα για το παρακάτω. Η Μιράντα Ρωσταντή έκανε το κάστινγκ και για το «Σασμό», οπότε μου ζήτησε και πάλι να κάνω δοκιμαστικό για τον Κώστα, το φορτηγατζή, τον καντινιέρη που έχει μπλέξει άσχημα στη ζωή του.

Τελικά, αυτός σκότωσε τον Στεφανή από τη ζήλια του;

Για την αστυνομία, θα είναι από τους κύριους υπόπτους, αλλά γιατί πιστεύετε ότι εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη; Τον Κώστα τον χτίζω σιγά σιγά και τον έχω συμπαθήσει. Άλλα όνειρα είχε αυτός για τη ζωή του και τη γυναίκα του –με την οποία, σημειωτέον, παντρεύτηκαν από έρωτα– και αλλιώς η ζωή τούς πήγε. Τους έχωσε στη μιζέρια και ο περίγυρος δεν τους βοηθά. Ο Κώστας είναι θύμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και βύθισε και τον ίδιο και το γάμο του σε τέλμα. Θα δείτε στα επόμενα επεισόδια πως είναι βαθιά χωμένος στην παρανομία, γιατί δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην κρίση. Τα ταξίδια με το φορτηγό του δεν είναι απλά ταξίδια, αλλά κυνήγι του εύκολου πλην παράνομου χρήματος. Ο Κώστας είναι θύμα. Και με την Άσπα δεν είναι τυχαία καχύποπτος, αν και τη ζηλεύει πάρα πολύ. Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη είναι συγκλονιστικό, το διάβασα μονορούφι. Μιλάει για τη συμφιλίωση, το «σιάξιμο» ανάμεσα σε δυο οικογένειες που έχουν μια σκληρή βεντέτα. Ο έρωτας της Αργυρώς με τον Αστέρη θα περάσει από χίλια εμπόδια, αλλά έτσι είναι οι μεγάλες αγάπες.

Η αγάπη είναι πιο δυνατή από το μίσος;

Πιστεύω, ναι. Αν και είναι δύσκολο για την Αργυρώ να αγαπήσει το γιο του φονιά του πατέρα της. Θέλει χρόνο ο Αστέρης για να της αποδείξει ότι δεν είναι ίδιος με το γονιό του. Εγώ για παράδειγμα, ως Δημήτρης, θα συγχωρούσα την απιστία μιας γυναίκας που δεν της έχω προσφέρει μια ζωή χαρισάμενη, όπως ο Κώστας της Άσπας…

 

Ανεβάζετε στο Θέατρο Μπάγκειον, στην Πλατεία Ομόνοιας, έως τις 31 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, το έργο «Μήδεια». Εκεί υποδύεστε τον άπιστο Ιάσονα…

Στη σειρά απατημένος, στο θέατρο άπιστος. Ο Ιάσονας δεν είναι απλά άπιστος, προδίδει μια θεά, διαπράττει ύβρι στο θεό Έρωτα. Η Μήδεια, μια βασίλισσα, τα παρατάει όλα για χάρη του και αυτός την εμπαίζει. Πρόκειται για ένα έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, ένα έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον «πολιτισμό». Η Μήδεια είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται νέμεσις και απαντά. Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση. Η αιώνια ένωση του άντρα και της γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας. Ένας σκοτεινός ύμνος στο βάρβαρο θεό Έρωτα. Ένα κείμενο αναμετρήσεων με βίαια κατάληξη τη δολοφονία των καρπών του έρωτά τους.

Πηγής: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ