Με αφορμή τον νέο νόμο στις Η.Π.Α που απαγορεύει τις αμβλώσεις η Ρίτα Μορένο θυμήθηκε την τρομακτική στιγμή που παραλίγο να χάσει τη ζωή της όταν ο πρώην σύντροφός της και διάσημος γόης της εποχής Μάρλον Μπράντο πλήρωσε έναν γιατρό για να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Η βραβευμένη με EGOT ηθοποιός είπε ότι με τη νέα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι «φοβισμένη» για όλους όσους δεν θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις.

Η 90χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός είπε στο Variety ότι πριν γίνει νόμιμη η άμβλωση όταν έμαθε, ήταν έγκυος ενώ έβγαινε με τον Μπράντο, ο αείμνηστος ηθοποιός κανόνισε να δει έναν γιατρό που τη συνέστησαν «κάποιοι φίλοι». «Ήταν πραγματικός γιατρός – ο Μάρλον τον πλήρωσε 500 δολάρια – σε ένα πίσω δρομάκι», είπε.

Μετά τη διαδικασία, η Ρίτα Μορένο πήγε σπίτι και άρχισε να αιμορραγεί. Έσπευσε στο νοσοκομείο και ανακάλυψε ότι ο γιατρός δεν διέκοψε την εγκυμοσύνη. «Είχα αυτό που μου είπαν ότι ήταν μια «διαταραγμένη εγκυμοσύνη», είπε η ηθοποιός στο δημοσίευμα.

«Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα πραγματικά, παρά μόνο με έκανε να αιμορραγήσω. Με άλλα λόγια, δεν το έκανε σωστά. Δεν το ήξερα τότε, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει – τι χάος. Τι τρομερό χάος», είπε η ηθοποιός του West Side Story.

Η Πορτορικανή αστέρας είπε επίσης ότι η ιστορική και μακροπρόθεσμη απόφαση του SCOTUS για την αντιστροφή του Roe v. Wade έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τους ανθρώπους “στα παρασκήνια”.

«Είμαι πραγματικά νευρική, φοβισμένη και τρομοκρατημένη που συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους μας λένε τι να κάνουμε με το σώμα μας».

Η Ρίτα είπε ότι σκέφτεται επίσης θύματα εγκλημάτων και ανηλίκους. «Σκέφτομαι τα νεαρά κορίτσια. Το πάμε στο πιο ακραίο, κορίτσια που μένουν έγκυες λόγω βιασμού ή αιμομιξίας. Το άδικο δεν είναι μια αρκετά δυνατή λέξη, αλλά είναι άδικο».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ