Η βασίλισσα Ελισάβετ ππέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου στις 15:10 στο Μπαλμόραλ, με τη βασιλική οικογένεια και πλήθος κόσμου να βυθίζεται σε θλίψη με την απώλεια της μονάρχη, η οποία κάθισε στον βρετανικό θρόνο για επτά δεκαετίες.

Η βασίλισσα πέθανε έχοντας στο πλευρό της τον μεγαλύτερο γιο της, τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και την κόρη της, την πριγκίπισσα Άννα, ενώ η Άννα ήταν αυτή που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της μητέρας της. Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, βρισκόταν στο Μπαλμόραλ όταν η μονάρχης έφυε από τη ζωή, αλλά λέγεται πως δεν βρισκόταν στο δωμάτιο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η κόμισσα του Γουέσεξ, Σόφι, πετούσαν για το Μπαλμόραλ όταν πέθανε η η βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά δεν είναι γνωστό αν ενημερώθηκαν ενώ ήταν ακόμα σε πτήση ή αφού έφτασαν στο Μπαλμόραλ. Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα πλέον της Ουαλίας, από την άλλη, βρισκόταν με τα παιδιά της, Τζορτζ, Λούις και Σάρλοτ.

βασίλισσα Ελισάβετ

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Χάρι κατευθυνόταν προς το Μπαλμόραλ και λέγεται ότι πέταξε από το Λούτον, ενώ το αεροπλάνο του καθυστέρησε 16 λεπτά, και είναι πολύ πιθανό να ήταν ακόμα στο έδαφος όταν άκουσε τα δυσάρεστα νέα για τη γιαγιά του. Η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, όμως, δεν ήταν στο πλευρό του και πιθανότατα βρισκόταν στο Frogmore Cottage.

Η πριγκίπισσα Ευγενία και η μητέρα Sarah Ferguson βρίσκονταν στην Πορτογαλία και Ιταλία αντίστοιχα όταν κυκλοφόρησαν τα νέα, ενώ η κόρη του Έντουαρντ και της Σόφι, η Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ, μόλις είχε ξεκινήσει μάθημα στο St Andrew’s όταν έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή λόγω γήρατος, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της, όπως και ο σύζυγός της , πρίγκιπας Φίλιππος.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η φωτογραφία από την παιδική της ηλικία που προμήνυε το μέλλον της

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ