Η Ζαν Κένεντι Σμιθ, η τελευταία αδερφή του αείμνηστου Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, πέθανε στα 92 της χρόνια, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη κλείνοντας έτσι τον ιστορικό κύκλο της οικογένειας Κένεντι. Τα αίτια  του θανάτου της δεν έγιναν γνωστά από την οικογένεια.

Η Ζαν γεννήθηκε το 1928 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ήταν το όγδοο από τα εννέα παιδιά του Τζόζεφ και της Ρουθ Κένεντι και ήταν παντρεμένη με τον Στίβεν Σμιθ με τον οποίο απέκτησε και τέσσερα παιδιά. Η Ζαν διατέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιρλανδία για πέντε χρόνια και θεωρείται πρόσωπο καταλύτης για τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μετά το θάνατό της, η κόρη της Κίμ Σμιθ, είπε στο NBC News ότι η μητέρα της «έζησε μια καταπληκτική ζωή». Η ανιψιά της, Μαρία Σρίβερ είπε για την αείμνηστη θεία της : «Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα. Είχε μια μεγάλη καριέρα εκ μέρους της χώρας των ΗΠΑ ως πρέσβειρα στην Ιρλανδία για την προώθηση της ειρήνης και επίσης ξεκίνησε μια πολύ ειδική τέχνη για άτομα με διανοητική αναπηρία »

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ