Η Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για το χαμό του Πελέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου. Oι συμπατριώτες του, πλέον, ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά», η κηδεία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (3/1).

Ήδη έχει ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος που θα διαρκέσει 24 ώρες, με τη σορό του να μεταφέρεται στο ιστορικό «Urbano Caldeira Stadium» όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου.

Μετά από 8 ώρες η Σάντος ανακοίνωσε ότι από το γήπεδο έχουν περάσει 17.000 άνθρωποι για να πουν “αντίο” στον βασιλιά της.  Στο χώρο είναι και 1.124 δημοσιογράφοι από πολλές χώρες του κόσμου. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές από κόσμο και η προσέλευση αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες για τον φόρο τιμής στον «θεό του ποδοσφαίρου».

Όταν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα, η σορός του πρόκειται να οδηγηθεί στο κοιμητήριο «Memorial Necrópole Ecumenica» του Σάο Πάολο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκρική πομπή να περάσει από το μέρος που ζει η 100χρονη μητέρα του.

Δείτε Live το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ