Η ηθοποιός Michelle Yeoh συναγωνίστηκε φέτος με τις Margot Robbie (Babylon), Anya Taylor-Joy (The Menu), Emma Thompson (Good Luck to You, Leo Grande), Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris) στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κινηματογραφικής ταινίας μιούζικαλ ή κωμωδίας και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα.

Ωστόσο, για να φτάσει μέχρι εδώ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και φυλετικά στερεότυπα, ως Ασιάτισσα, και ηλικιακά, ως μια γυναίκα μέσης ηλικίας (είναι εξήντα ετών).

Στην απονομή των βραβείων λοιπόν είπε: «Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι και μια απίστευτη μάχη το να φτάσω μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι άξιζε. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθα το Χόλιγουντ, ένιωσα ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, μέχρι που μου είπαν “Είσαι μειονότητα”. Και μετά ήρθε το μεγαλύτερο δώρο, η ταινία “Everything Everywhere All At Once”».

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο και σε όλους τους ώμους που με κράτησαν όρθια, σε όλους τους προκατόχους μου σαν κι εμένα και σε όσους με ακολουθούν σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε εμένα», πρόσθεσε η δημοφιλής ηθοποιός.

Για τον ηλικιακό ρατσισμό που έχει βιώσει σχολίασε: «Όλες εσείς οι γυναίκες το καταλαβαίνετε αυτό. Καθώς οι μέρες, τα χρόνια και οι αριθμοί μεγαλώνουν, φαίνεται ότι και οι ευκαιρίες αρχίζουν να μικραίνουν».

Δείτε όσα μοιράστηκε μετά τη νίκη του βραβείου της:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ